Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Officiellt: Neil Ryan blir ny tränare för juniorlaget

Det blir, som väntat, Neil Ryan som tar över som tränare för Manchester Uniteds juniorlag. Posten var vakant sedan Kieran McKenna flyttat upp till a-laget. Ryan har redan jobbat för klubben i elva år, så omställningen till den nya rollen bör vara tämligen smärtfri.

Jobbet har Ryan redan inlett. Tidigare i juli var Ryan en av tränarna på ungdomslagens försäsongsläger i Österrike. Månne gör han sin första match som tränare ikväll, då U19-laget spelar mot Celtic i SuperCupNI (tidigare Milk Cup) i nordirländska Coleraine. Det kan dock tänkas att Nicky Butt leder laget ikväll, då Butt brukar ta hand om U19-laget.

Neil Ryan är son till Jimmy Ryan, som var spelare i United på 1960-talet och sedan mångårig tränare för reservlaget samt en tid även assisterande manager till Sir Alex Ferguson. Jimmy Ryan jobbade därefter i tio år som direktör för ungdomsfotbollen i United, innan han gick i pension 2012.

Neil Ryan säger:

Jag har växt upp med Manchester United hela mitt liv och det är en enorm ära och ett privilegium att vara här och träna ungdomslaget. Det är mitt jobb, och ansvaret för alla tränare i akademin, att utveckla spelare på det sätt som förväntas i vår klubb.

U18-laget gjorde stora framsteg förra säsongen och även om det kommer att finnas stora utmaningar framför oss kan jag inte bärga mig för att den nya säsongen ska börja.

Nicky Butt (akademichef) säger:

Neil har varit tränare i United på heltid i elva år nu, så han har förtjänat den här möjligheten. Han har flyttat upp i hierarkin och jag tycker att han är väldigt bra på det han gör.

Han kommer in i en väldigt bra ledarstab, då han kommer att assisteras av samma ledare som jobbade med Kieran McKenna förra säsongen, det är Colin Little, Charlie Owen och Kevin Wolfe.

Målet för den här klubben är att utveckla spelarna och ta dem så nära a-laget som möjligt och vi tror att Neil i sin roll kommer att hjälpa oss fortsätta den traditionen.

Juniorlaget vann ligan förra säsongen. Många av spelarna i framträdande roller då är tillräckligt unga för att spela juniorfotboll även den här säsongen. Således finns det anledning att förvänta sig att laget ska vara ett topplag även den här säsongen. De nya spelarna som flyttar upp till a-laget har Ryan dessutom god koll på, då han kommer från rollen som U16-tränare.