Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Willock lånas ut till St Mirren

Reservlagets mittfältare Matty Willock går återigen ut på lån till den skotska högstadivisionen, denna gång till nykomlingen St Mirren.

Förra säsongen lånades han till en början ut till Utrecht i Holland, men där blev det endast fem matcher och ett mål (i ligan endast tre korta inhopp på sammanlagt 19 minuter), så den 31 januari avslutades lånet i förtid och samma dag lånades han ut till St Johnstone i Skottland för resten av säsongen.

Där gick det bättre, om än inte någon supersuccé, och han medverkade i sju ligamatcher samt fyra cupmatcher för St Johnstone som slutade på åttonde plats (av tolv) i ligan.

Embed from Getty Images

Willock kom från Arsenal 2012, då klev han in i U18-laget och sedermera har han även varit ordinarie i reservlaget. Nu är han 21 år gammal (fyller 22 i augusti) och det får anses osannolikt att han kommer kunna kämpa sig in i Uniteds A-lag. Hans kontrakt med United går ut efter säsongen, och sannolikt får vi ta farväl av honom helt och hållet nästa sommar.

Vi önskar honom givetvis lycka till i St Mirren.