Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Brakförlust; Smalling skadad; Matic opererad.

Manchester United förlorade i natt med 4-1 mot Liverpool. Det blev laget första förlust under denna försäsongsturnering men vem bryr sig om det när matchen spelas i ett land där man säger soccer istället för fotboll? Inte heller lägger man särskilt stor vikt vid att man förlorar med tre bollar när Pereira visar upp ett frisparksregister i sann Beckham-klass.

I dagens nyhetssvep ser vi över den skadedrabbade trupp som just nu turnerar runt USA. Vi tittar även på vem som skulle kunna vara Mourinhos efterlängtade sista(?) värvning för detta transferfönster.

Presskonferens

Trots nattens brakförlust mot Liverpool i Ann Arbor i Michigan hade Mourinho vid sin presskonferens inte mycket att säga om spelarnas insatts. Istället visade han tydligt sitt missnöje vad gäller att hålla en försäsongsturnering så nära efter ett världsmästerskap. Spelarna som spelar VM förtjänar semester sa han och han bad (nästan) om ursäkt till det amerikanska folket för att varken United eller något annat europeiskt lag kan visa upp mer kvalitativ ”soccer” i dagsläget.

För att se presskonferensen, klicka här.

En sista förstärkning

Nattens förlust genererade ändå en hel del frågor från journalistkåren. Det har tidigare talas om en önskan om att förstärka laget till ligapremiären i augusti och självklart är världen nyfiken på vad dessa förstärkningar skulle innebära. Mourinho är dock tydlig med att han är nöjd med de kvaliteter som finns i hans ordinarie trupp men att laget som just nu är på plats i USA är sina brister, ganska stora sådana.

Men likväl verkar det som att något saknas för den gode Mourinho. Han säger att han skulle önska ytterligare två värvningar innan fönstret stänger men är tydlig med att han inte tror att så kommer att bli fallet. Kanske en värvning till, kanske.

Vad en sådan förstärkning skulle bestå av är ännu oklart. Men det talas om och har så gjort sedan hans succé i VM om den reslige mittbacken Harry Maguire. Man kan tänka sig att snacket kommer att ta ytterligare fart nu när flera spelare blivit skadade, däribland Chris Smalling.

Skador, skador, skador

Smalling var satt till att starta i matchen mot Liverpool men kom inte längre än till träning. Vad skadan rör sig om är ännu oklart men klubben meddelar att skadan är lindrig och att anledningen till att han inte kom till start är en ren försiktighetsåtgärd.

Smalling blir den tredje spelaren från A-lagstruppen som nu ser ut att lämna turneringen. Valencia har redan lämnat USA efter att ha ådragit sig en vadskada och Luke Shaw byttes ut skadad i matchen mot Milan i onsdags.

De tunga avbräcken i den defensiva delen av truppen innebar att en redan skadad Erick Bailly sattes på planen mot Liverpool. Han gjorde det för laget, sa Mourinho under sin presskonferens. Mourinho berömde Bailly för hans laganda och den kärlek till klubben som han visar. Däremot var Mourinho tydlig med, efter en fråga från en av journalisterna, att han inte ser Bailly som en ledare, åtminstone inte under kommande säsong.

En som dock är en stark ledarprofil i United är Nemanja Matic. Han anslöt till truppen i USA tidigare i veckan efter VM och tre veckors semester. Serben var dock inte i spelform, snarare tvärtom. Efter att han ådragit sig en bukskada under VM tvingades han till operation efter en möte med en läkare i Philadelphia. Att operationen kom så plötsligt förbryllade många men Mourinho verkade inte särskilt orolig. Han säger att de fattade beslutet för att inte förlora dyrbar tid men att operationen likväl innebär att Matic kommer att missa ligapremiären mot Leicester den 10 augusti.

Alla skador oroar såklart Mourinho och han spår att inledningen av säsongen kommer att bli tuff, kanske mycket tuff.

 

Res med oss till Manchester!