Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Pereira har imponerat; Martial får böter; Stoney gillar läget; Smalling blir kvar

Embed from Getty Images

Andreas Pereira verkar starta säsongen på Manchester Uniteds mittfält. USA-turnén gav mersmak för José Mourinho och i de mer rutinerade spelarnas frånvaro verkar det nu bli speltid för Pereira. Hur mycket speltid det blir för Anthony Martial är mer oklart, där verkar det istället handla om böter efter att fransmannen inte återvänt till USA. 

Pereira har Mourinhos förtroende

Andreas Pereira gick, en rätt okej USA-turné till trots, på lån till Valencia ifjol. Nu, efter att ha spelat mest av alla (vilket i sig inte var så svårt) under årets turné, verkar Pereira ha övertygat José Mourinho om att han är en spelare att satsa på i höst. Pereira, som mestadels spelade ytter i Valencia, har fått förtroende som en defensiv balansspelare borta i USA och har gjort det bra. Tillsammans med Alexis Sanchez har han framstått som Uniteds klart bästa spelare under försäsongen och i Nemanja Matics frånvaro öppnas en plats upp på mittfältet. Marouane Fellaini och Paul Pogba har som bekant semester efter VM, varför Pereira och Ander Herrera lär vara två av spelarna som inleder säsongen på mitten. Fred finns också att tillgå, men då det lär ta sin tid innan han hittat samspelet, tempot och formen så lär Pereira vara i det närmaste given i seriepremiären mot Leicester.

Embed from Getty Images

Martial bötfälls?

Anthony Martial har, trots eller tack vare, att han knappt spelat denna försäsong varit den stora snackisen i Manchester United. Snacket har inte gått i några positiva tongångar och kommer som en följd av att fransmannen tidigare i år signalerat att han vill lämna klubben. Martial reste hem för att vara med när hans andra barn föddes, och återvände sedan inte till USA. José Mourinho har gång efter annan ondgjort sig över Martials tilltag, och nu menar The Times att klubben kommer att bötfälla spelaren för att han inte återvände efter att barnet fötts. Martial själv twittrade under gårdagen ut sitt tack till de som stöttat honom och skrev samtidigt att barnet mår bra, men att mamman haft det tuffare och nu återhämtar sig efter nedkomsten.

Andy Mitten hävdar att relationen mellan Martial och Mourinho nu nått vägs ände, och att om Martial nu blir kvar så ställs United inför kravet på att sälja honom denna säsong för att alls få ut några pengar ur en affär. Mitten talar också om att bristen på kommunikation mellan parterna gjort att United inte visste hur Martial resonerade när det gällde att återvända till truppen i USA. Det i sin tur har lett till frustration från Mourinho, något som präglat så gott som varje presskonferens efter att Martial åkte till Frankrike.

Stoney imponerad

Igår kunde vi presentera damernas matchprogram för den kommande säsongen. Idag kan vi berätta att lagets tränare, Casey Stoney, är mer än nöjd med vad hon hittills sett av sitt nykomponerade lag. United har, som nytt lag i andradivisionen, plockat ihop ett lag bestående av såväl unga som mer mer rutinerade spelare, och enligt Stoney ser det lovande ut inför premiären mot Liverpool om dryga två veckor.

“Det har inte gått en dag sedan jag tog över som jag inte får nypa mig i armen för att verkligen förstå nivån och standarden klubben håller. Det var varit många ‘wow’ hittills.”

Smalling stannar

Snacket om att Manchester United behöver sälja minst en försvarare för att ta in en ny har gått under de senaste veckorna. Det har mest spekulerats i att Marcos Rojo och Matteo Darmian hänger löst. En som inte verkar göra det är Chris Smalling. Simon Stone menar att han blir kvar då klubben inte har någon vilja att sälja engelsmannen.

Williams ser framemot säsongen

Ro-Shaun Williams, en av reservlagsspelarna som fick förtroendet under den nyss avslutade USA-turnén, är nöjd över att ha fått en bra försäsong i benen. Nu ser han framemot en, förhoppningsvis, skadefri säsong med reserverna med erfarenhet i bagaget. 

“Det har varit en bra upplevelse. Att vara med och kring laget varje dag, lära sig av spelarna, träna med dem och bara hänga med dem dygnet runt, det har varit jättebra.”

Embed from Getty Images