Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Barcelona med skambud; Marriner mot Leicester; Dagens transfersurr

Med bara några dagar kvar till premiären, men en dag mindre fram till transferfönstret stänger är det så klart mycket snack om spelare hit eller dit.

Idag rapporterar vi om ett Barcelona som är pinsamma, diverse snack om Boateng, lite lite om Martial samt om vem som dömer vår premiär.

Barcelona med skambud på Pogba

Barcelona påstås vara seriösa i sitt intresse för Paul Pogba, detta enligt den normalt sett trovärdiga Gianluca Di Marzio. De (Barcelona) verkar dock inte särskilt seriösa i sitt bud, då man hittills skall ha lagt ett bud på 50 miljoner euro plus Yerri Mina och Andre Gomes, två spelare Barcelona rätt uppenbart vill bli av med.

Daily Mail har översatt pengasumman till 44,6 miljoner pund. Lägg på en tvåa framför de där 44,6 miljonerna så budet ligger på runt 244 miljoner pund plus spelarna, då kan jag tycka att United skall börja lyssna. Kanske.

Embed from Getty Images

Eftersom att transferfönstret i Spanien stänger tre veckor efter det i England (något United röstade emot) så lär det här inte vara det sista vi hör gällande Pogba. Men Barcelona får ta och skärpa till sig om de vill bli tagna seriöst.

Marriner dömer premiären

Följande domarteam dömer Manchester United mot Leicester på fredag:

Huvuddomare: Andre Marriner
Assisterande domare: Scott Ledger, Simon Long
Fjärdedomare: Anthony Taylor

Marriner har dömt Premier League sedan säsongen 2004/05 och är med det en av de mest rutinerade domarna i ligan. Senast han dömde United var i mars, då han höll i pipan när United slog ut Brighton i FA-cupen. Senaste Premier League-matchen var dock Tottenham borta i januari, då United förlorade med 2-0 efter att ha släppt in ett mål efter bara några sekunder.

Han har, alla tävlingar inkluderat, dömt United 34 gånger, på dessa matcher har United 22 segrar, två oavgjorda och tio förluster. I Premier League är det 27 matcher han dömt United i, med 16 segrar, de två oavgjorda och nio av förlusterna där.

Av de sammanlagt 34 matcherna han dömt United har 14 varit på hemmaplan för United, och där ser statistiken väldigt bra ut, med tolv segrar, en oavgjord och en förlust. Vi hoppas på att den trenden fortsätter.

”Fun” fact är att han vid fyra tillfällen visat ut Unitedspelare; Pogba mot Arsenal förra säsongen, Jonny Evans mot Bolton 2011, samt Paul Scholes (Tottenham) och Nemanja Vidic (Liverpool) 2009, de båda sistnämnda efter två gula kort.

Dagens (andra) transferrykten

Utöver Pogba så pågår det fortfarande snack om mittback in till United. Flera källor fortsätter skriva om Boateng till United, både The Telegraph och The Times skriver att det pratas om bud runt 50 miljoner pund, men att tyskarna också vill få in en ersättare innan de vill sälja.

För mig luktar det tyvärr lite Schweinsteiger över detta. Boateng är en fantastisk spelare när han är som bäst, men han drog på sig en skada som gjorde att han höll på att missa VM, han fyller 30 i september och har redan vunnit allt med Bayern. Att han skall nå upp till samma klass som när han var som bäst ser jag som osannolikt, även om det så klart kan hända.

Simon Stone från BBC skriver även han om Boateng, och att transfersummor fortfarande är för höga jämfört med vad de borde efter att Neymar gick till PSG. Stone skriver också att United i nuläget inte aktivt försöker sälja Martial utan att han troligen blir kvar i United till åtminstone efter premiären.

Vi avslutar med att Manchester Evening News i sitt liveflöde kring Uniteds transfers skriver att Sky Sports Italia säger att United vill skeppa iväg Juan Mata till Inter. Jag har dock inte hittat detta på något direkt trovärdigt ställe, och MEN själva skriver att Inter troligen inte vill ha honom. Men ändå, det skulle kanske inte vara det sämsta för Mata själv.