Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krönika: Finally it’s over!

Embed from Getty Images

Det blåser hårt på (Mourinho)toppen. Inget nytt på den fronten men just nu verkar det blåsa lite extra. Är det verkligen rätt sätt att inleda på? För vi har faktiskt inte ens börjat än, även om Mourinho själv verkar vilja tro att det äntligen är över.

Det känns onödigt att ännu en gång gå igenom Unitedspelarnas speltider i VM och alla matcher under den tätt efterföljande USA-turnén. Vecka ut och vecka in har ni med egna ögon kunnat se och, kanske i vissa fall, förfärats över hur det skamklippta laget kryssat sig fram i landet där allt är möjligt.

Att allt faktiskt är möjligt påminns vi fotbollssupportrar om gång på gång. För vem hade kunnat tro, i inledningen av säsongen 2015/2016, att jojoklubben från mellersta England, som så sent som 2009 var nere och härjade i den engelska tredjedivisionen, skulle få lyfta den prestigefyllda Premier Leaguepokalen? Leciester visade att allt är möjligt. Vem hade kunnat tro, efter att han slitit av både bakre och främre korsbandet i 93e minuten mot Anderlecht, att han skulle göra comeback på fotbollsplanen dryga sex månader senare? Zlatan visade att allt är möjligt. Allt är verkligen möjligt och så även denna säsong.

Embed from Getty Images

Jag har bestämt mig för att hålla fast vid tron på att allt är möjligt och inte tappa tron, åtminstone inte än. Men Mourinho gör det svårt för mig när han med obotlig pessimism grinar i media att han inte får det han vill ha. Visst, man hade kunnat önska att backlinjen bjudit på mer rutin och färre skador. Samtidigt visade sig våra mittbackar i försäsongens ”reservlag” kunna täppa igen anfall från Tysklands ständigt forcerande ligaetta. Man hade kunnat önska att vi haft en offensiv som tillåts vara offensiv och gör fler mål. Samtidigt var vi det lag som, förutom ligavinnarna, släppte in minst antal mål förra säsongen. Så länge som den ekvationen består finns goda chanser till framgång. Kom ihåg, allt är möjligt.

Embed from Getty Images

Allt är möjligt och det håller jag fast vid, åtminstone ett tag till. Jag vägrar att tro, särskilt innan säsongen ens har börjat, att vi ska gå spelbolagen till mötes och låta ett gäng scousers gå om oss i tabellen. Med VMs näst meste målgörare på toppen är allt möjligt. Med den regerande innehavaren av the golden glove mellan stolparna är allt möjligt. Med en purfärsk guldmedaljör på mittfältet är allt möjligt. Vi är Manchester United och för oss är allt alltid möjligt!