Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens inför Leicester; Mino Raiola

Embed from Getty Images

Imorgon är det äntligen dags och idag häll Mourinho sin presskonferens inför premiären mot Leicester. Om den, och lite Raiola, handlar dagens nyhetssvep om.

Presskonferens

Truppen är som bekant sargad inför morgondagens premiär. ”Inga mirakel har skett”, som Mourinho uttryckte det vilket innebär att det i dagsläget är åtminstone sex spelare som är borta. Romero, Dalot och Matic är borta då alla genomgått operationer. Rojo blev skadad under VM och är inte spelklar än, Valencia skadade sig i USA och Herrera skadade sig i matchen mot Bayern.

Embed from Getty Images

Spelare som kommit tillbaka sent från VM, det anlände ett antal så sent som i måndags, är inte heller dem spelklara. Men spelare som Sanschez, som spelat många matcher under försäsongen med bra insatser, står redo. Spelartappet kommer att innebära att vi imorgon kan förvänta oss en hel del förändringar i uppställningen mot vad vi är vana.

Mourinho är tydlig med att nu är det game on. Nu kommer det matcher som betyder något och det är det han kommer att fokusera på. Det finns fortfarande chanser att göra någon sista värvning men det är inget man tänker på nu, säger Mourinho. Han säger att han helt enkelt får spela med det han har, med de spelare som är spelklara och att han efter mötet med Tottenham får nyttja det viktiga landslagsuppehåll som då blir.

Raiola ställer till det

I gårdagens nyhetssvep skrev jag om den påstådda frostiga relationen mellan Mourinho och Pogba som blossat upp igen. Nu verkar dock fokus flyttas från det till den uppenbara konflikten som istället pågår mellan Mourinho och Raiola.

Embed from Getty Images

Den namnkunnige Mino Raiola är sedan 2012 Pogbas agent och har sett till att varken han själv eller fransmannen behöver vara oroliga över att inte kunna betala sina räkningar. Nu går Mourinho till attack mot Raiolas girighet, som skadar Manchester United.

Manchester United har sedan tidigare deklarerat att Paul Pogba inte är till salu men den uppståndelse som Raiola nu orsakar kring klubben och mittfältsstjärnan tar fokus från kommande ligaspel.