Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

James Wilson till Aberdeen på lån

Manchester Uniteds reservlagsanfallare James Wilson flyttar till skotska Aberdeen på lån för återstoden av den här säsongen. Det blir fjärde gången som Wilson lämnar på, med tidigare uppehåll i Brighton, Derby och senast i Sheffield United.

Nu blir det alltså skotska ligan för Wilson. Aberdeen har inlett säsongen med en vinst och en oavgjord i ligan. De blev också utslagna av Burnley i Europa League-kvalet.

Wilson kommer i Aberdeen spela i nummer 9.

”Jag är verkligen jätteglad att säkra James på ett säsongslångt lån, då han är en spelare som jag känner väldigt snabbt kommer att bli en viktig truppmedlem för oss,” säger Aberdeens manager Derek McInnes till klubbens hemsida.

Wilson debuterade som tvåmålsskytt i en hemmamatch mot Hull i maj 2014. Han fick sedan göra totalt 17 matcher (dock bara 4 från start) säsongen 2014/15. Därefter har det bara blivit ytterligare två matcher i Unitedtröjan, båda säsongen 2015/16.

De senaste säsongerna har han kombinerat spel på lån med skaderehabilitering. Under vårsäsongen 2018 var han utlånad till Sheffield United, men det blev bara nio matcher och inget mål. Känslan är att vägen till Manchester Uniteds a-lag just nu är väldigt lång för honom.

Vi önskar James Wilson lycka till den kommande säsongen!