Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Team of the week; Wayne Rooney; Juniorcupen

Embed from Getty Images

Säsongen är äntligen igång och i samband med det tonar de värsta transferrykten ner sig. Istället kan vi äntligen blicka ut över vad vi har och hur våra spelare faktiskt presterar i praktiken. Det, samt hur en gammal legend presterar i sin nya liga handlar dagens nyhetssvep om.  

Garth Crooks team of the week

En gammal klassiker är tillbaka! BBC återintroducerar Gareth Crooks team of the week.

Vilka som kvalade in denna första Premier Leaguevecka gick i mångt och mycket hand i hand med vilka lag som gick segrande ur sina respektive strider. Dock fick bara de regerande mästarna City med en man i veckans trupp trots en övertygande 2-0 seger mot Arsenal. Däremot fick den röda delen av Manchester hela tre(!) spelare i veckans trupp. De Gea kvalade in mellan stolparna. Trots att han gjorde ett skakigt VM visade han inga tendenser till osäkerhet nu när han var tillbaka i klubblagsspelet. Våra båda målskyttar Pogba och Shaw fanns också med.

Wayne Rooney

Rooney lämnade United efter 13 år i klubben för att återdebutera i moderklubben Everton säsongen 2017. Men det blev inte mer än en säsong innan han tog sitt pick och pack och flyttade över Atlanten, till MLS-kubben DC United i Washington.

Embed from Getty Images

Rooney premiärspelade redan i juli men i nattens möte med Orlando gjorde han sitt första verkliga avtryck. DC United tog ledningen redan i första halvlek och skulle slutligen vinna med 3-2, samtliga mål gjorda av argentinaren Luciano Acosta. Men det var Rooney som bidrog till att stänga matchen då han assisterade till i matchens sista mål så sent som i 96 minuten. Efter en mäktig brytning kunde Rooney ställa om spelet och servera sin lagkamrat som nickade in bollen.

Pogbas uttalande vållar spekulationer

Det fortsätter att blåsa snålt kring Pogba. I gårdagens nyhetssvep kunde vi läsa om fransmannens förvirrade uttalanden i den mixande zonen efter fredagens match. Spekulationen därefter har gått vilda men under måndagen kunde man läsa på Pogbas egna Twitter att han ”Alltid kommer att göra sitt allra bästa för sitt lag och sin klubb, oavsett vad som pågår runt omkring.”

Raiola har som bekant valt att inte uttala sig alls om huruvida det pågår faktiska diskussioner med Barcelona efter deras futtiga skambud. Ska vi ta Ed Woodward på hans ord så kommer Pogba inte att få lämna klubben, oavsett hur frostiga relationerna kan tänkas vara med Mourinho.

  United möter regerande cupmästarna

Idag deklareras lottningen i juniorcupen för spelarna i U18. United placerades i sista gruppen, grupp F, tillsammans med Newcastle, Chelsea och Norwich.

United placerade sig alltså i samma grupp som cupens regerande mästare, Chelsea, som blev  turneringens första vinnare efter att den introducerades säsongen 2017/2018.

Embed from Getty Images

Cupen utgörs av enkelmöten där lagen möts en gång vardera i gruppen. Det är sedan varje gruppvinnare plus dem två bästa tvåorna som går vidare till kvartsfinal. Alltså totalt åtta lag av 20.

Läs mer om juniorcupen här.