Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Kieran O’Hara lånas ut till Macclesfield

Embed from Getty Images

Transferfönstret må vara stängt, men då det fortsatt är tillåtet att låna ut spelare så passar Manchester United på. På onsdagskvällen offentliggjorde klubben att den 22-årige reservmålvakten Kieran O’Hara kommer att spendera säsongen i Macclesfield Town i League Two. O’Hara blir därmed den tredje målvakten att lånas ut denna höst. 

Kieran O’Hara vaktade reservlagets mål i 2-2-mötet med Fulham i London i fredags. Det blev också hans sista insats för Manchester United, åtminstone denna säsong. På onsdagskvällen meddelade United, via sin officiella hemsida, att O’Hara är klar för Macclesfield Town i League Two. Lånet sträcker sig över hela säsongen och O’Hara har även presenterats på sin nya klubbs hemsida. O’Hara kommer i Macclesfield att få tröja nummer 1 och konkurrerar i första hand Rhys Taylor om speltid.

O’Hara kom till Manchester United som junior år 2012 och skrev sitt första proffskontrakt med klubben två år senare. Sedan dess har 22-åringen spenderat tid i Trafford, AFC Flyde, Morecambe och Stockport. Någon a-lagsmatch för United har det inte blivit och nu blir han den tredje målvakten, efter Dean Henderson och Joel Pereira, att gå på lån denna säsong. Lånet får sägas vara väntat då O’Hara trots allt får ses som för bra för att spilla säsongen på spel med reservlaget. Nu får istället Matej Kovar och Alex Fojticek axla ansvaret där och i juniorlaget.

Kieran O’Hara har hunnit med 12 U21-landskamper för Irland, trots att han är född i Manchester. O’Hara har, genom sina farföräldrar, ett irländskt pass och har utnyttjat möjligheten att spela landskamper i grönt. O’Hara var med i a-landslagstruppen till en träningslandskamp mot Turkiet i mars, men fick ingen speltid då.

Vi önskar Kieran O’Hara lycka till den kommande säsongen!