Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen – Blandad kompott

Embed from Getty Images

Utlånade målvakter verkar vara Manchester Uniteds melodi. Av de hittills åtta utlånade spelarna är tre målvakter. Kieran O’Hara kompletterade trion när han gick på lån till Macclesfield i mitten av förra veckan. I övrigt bjuder lånekollen på blandad kompott, Joel Pereira och O’Hara nötte bänk medan både Axel Tuanzebe och Tim Fosu-Mensah bägge fick minuter i sina nya klubbar.

Totalt åtta Unitedspelare har gått på lån så här långt. Ifjol gick totalt 13 spelare till andra klubbar och rapporterna talar om att det kan bli fler innan augusti månad är slut. Demetri Mitchell, Regan Poole och Ethan Hamilton hör till de spelare som kan tänkas ligga närmast till hands då reservlagsligan inte kan anses gynna deras utveckling.

Dean Henderson, Sheffield United

Dean Henderson kom undan med hedern i behåll i seriepremiären mot Swansea. Därefter har Sheffield United hunnit spela fyra matcher, med minst sagt blandade resultat. Säsongens första bortamatch, mot Middlesbrough den 7 augusti, gav tre insläppta mål för Henderson och en 3-0-förlust. Bättre gick det däremot mot Queens Park Rangers fyra dagar senare. Henderson fick förnyat förtroende i målet och stod för en mycket stabil insats när Sheffield tog tre poäng med sig hem från London. Segersiffrorna skrevs till 2-1.

2-1 visade sig vara ett gångbart resultat även när Sheffield United tog emot Norwich i lördags. Billy Sharp avgjorde på stopptid och tog Sheffield United upp på en niondeplats i tabellen. Den fjärde matchen vi talade om? Ja, Sheffield United har hunnit spela ligacup också. Den talar vi dock tystare om. Henderson satt bänkad när Hull vann efter straffar i den andra omgången.

Embed from Getty Images

Joel Pereira, Vitoria Setubal

I lånekollen senast spekulerade vi i att Joel Pereira skulle få chansen per omgående i Vitoria Setubal. Det visade sig vara fel. I seriepremiären mot Aves stod Cristiano Figueiredo i målet. Då vann Vitoria med 2-0. Figueiredo fick sedan fortsatt förtroende borta mot Sporting Lissabon i lördags. Det gick sämre. Sporting vann med 2-1 efter att Nani gjort bägge målen. Vitoria Setubal möter härnäst Nacional hemma på söndag. Vi får hoppas att speltiden börjar infinna sig för Pereira, som verkligen behöver a-lagsfotboll i år.

Cameron Borthwick-Jackson, Scunthorpe United

Efter den lyckade insatsen i premiären fanns Cameron Borthwick-Jackson även med från start mot Walsall förra lördagen. Scunthorpe fick med sig 1-1 i sin hemmapremiär och CBJ fick ånyo 90 minuter i benen. När det sedan blev dags för ligacup och hemmamöte med Doncaster gick det desto sämre. Scunthorpe föll med 2-1 hemma, Borthwick-Jackson fick 82 minuter efter att ha fått en smäll mot benet. Skadan höll honom borta från söndagens bortamöte med Sunderland, en match Scunthorpe förlorade med 3-0. Någon prognos rörande när vänsterbacken kan vara tillbaka finns inte.

Matthew Willock, St. Mirren

Efter 90 minuter och seger i premiären tog St. Mirrens coach Alan Stubbs åter ut Matthew Willock i startelvan till bortamötet med Rangers på Ibrox. Någon större succé blev det inte. Willock, som spelade högermittfältare, byttes ut efter 75 minuter och Rangers vann med 2-0, trots en man mindre på planen i dryga timmen. I lördags fortsatte misären med en 4-0-förlust mot Aberedeen i ligacupen. Den här gången fick Willock 90 minuter och en varning.

Axel Tuanzebe, Aston Villa

Axel Tuanzebe är tillbaka på Villa Park, där han spenderade våren förra säsongen. Steve Bruce matchade Tuanzebe i 65 minuter som högerback i hemmasegern mot Wigan förra lördagen. I tisdags klev Tuanzebe så in ett steg i banan när det var dags för ligacup. Villa bortaslog Yeovil med 1-0 och 20-åringen, som sett till hur United spelar borde ha en plats i truppen, fick 90 minuter. Mot Ipswich, i lördags, var Tuanzebe tillbaka som högerback. Det blev då 1-1 på bortaplan och 64 spelade minuter efter att Bruce bytt taktiskt och slängt in yttern Andre Green i jakten på ett ledningsmål.

Embed from Getty Images

James Wilson, Aberdeen

Sagan om James Wilson fortsätter. Istället för att lämna klubben permanent efter en miserabel vårsäsong, med utlåning till The Championship, gick 22-åringen åter på lån. Den här gången gick flyttlasset till Skottland och Aberdeen, där han fick se sitt nya lag slå Matthew Willocks St. Mirren med 4-0. Wilson fanns inte med i matchtruppen, trots att klubben spekulerade i en debut på den egna hemsidan.

Tim Fosu-Mensah, Fulham

Tim Fosu-Mensah gjorde en Axel Tuanzebe och gick på lån i jakten på speltid. Efter en sejour i Crystal Palace ifjol blev det Fulham i år. Holländaren inledde sitt äventyr i London med att från bänken se just Crystal Palace vinna ligapremiären med 2-0. Mot Tottenham, i lördags, fanns han så med i startelvan. Tottenham vann med 3-1 efter att ha avgjort matchen i andra halvlek. Fosu-Mensah fick 90 minuter och kommer, förlusten till trots, undan med godkänt betyg.

Embed from Getty Images

Kieran O’Hara, Macclesfield Town

Kieran O’Hara gick, som tredje målvakt i United, ut på lån förra veckan. Adressen blev Macclesfield i League Two, och där fick han från bänken se Rhys Taylor släppa tre bollar förbi sig i bortamötet med Oldham.