Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Glazers föredrar Woodward; Fosu-Mensah till landslaget; VAR till Champions League

Om en konflikt skulle uppstå mellan Ed Woodward och José Mourinho kommer bara en kunna överleva – nämligen Woodward som har ägarfamiljens stöd.

Rykten har kommit upp som säger att VAR kan komma att användas i Champions League slutspel, närmare bestämt från och med kvartsfinaler.

Ed Woodward kommer vinna över José Mourinho

Manchester United har gått knackigt sedan försäsongen och väl in i säsongen. Mycket beror på José Mourinho och uteblivna nyförvärv.

Nu skriver journalisten och chefredaktören på The Times, Martyn Ziegler, att det finns tre miljarder skäl som talar för att Glazers kommer att backa upp Ed Woodwrad i en eventuell konflikt med Mourinho.

Främsta orsaken, och som kanske inte är så konstigt är det jobbet Woodward har gjort sedan han tog över. Klubben ligger fortfarande på toppen av de mest värdefulla klubbar i världen – detta trots att laget inte har vunnit Premier League sedan sir Alex Ferguson lämnade. Vidare skriver Martyn Ziegler att familjen Glazers äger fortfarande cirka 80 procent av klubben och har inte gått back sedan de tog över för 13 år sedan – snarare tvärtom, klubben har ökat i värde. Han skriver att Glazers litar på Ed Woodward så pass mycket att de är beredda att offra livet för honom. Det får man dock ta med en nypa salt.

Så om en konflikt skulle uppstå mellan portugisen och Woodward så finns bara en som kommer att överleva – Ed Woodward, enligt Martyn Ziegler.

VAR används i Champions League slutspel?

Alla vi kommer ihåg dom varma och charmiga VAR-diskussioner under VM. Vissa tyckte att det inte bör tillåtas medans andra tyckte att det var en bra idé.
Nu skriver The Times att Uefa kommer diskutera om de kommer tillåta VAR eller inte nästa vecka i Monaco och i samband med lottningen till gruppspelet i Champions League. Om de röstar JA kommer VAR finnas med från och med kvartsfinaler och framåt i turneringen. Att det inte används redan från gruppspelet beror på att det är åtta matcher som spelas samtidigt och att det kommer krävas mycket resurser om man ska få ihop det. Dessutom saknar vissa arenor tekniken som behövs för VAR. The Times skriver att det skulle vara mycket enklare om användandet av VAR sker från och med kvartsfinaler.

Slutgiltiga beslutet kommer att tas i slutet av nästa månad, alltså i september.

TFM till landslaget

Timothy Fosu-Mensah har blivit inkallad till att representera Holland i två landskamper nästa månad. Han kommer få möta världsmästarna Frankrike och Peru. Daley Blind, som tidigare spelat i Manchester United är också uttagen till samma trupp.