Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Oklart om Lloris spelar; Brons för Ramsey; Därför stannade Fellaini

Det som måhända är mest intressant kring Manchester Uniteds A-trupp just nu är frågan hur Tottenham egentligen mår. Med lagkaptenen fast för rattfylla för lite drygt 36 timmar sedan har Londonklubben saker att reda ut inför matchen på Old Trafford på måndag.

I övriga nyheter rapporterar vi om VM-brons för Emily Ramsey, varför Marouane Fellaini till slut valde att stanna, att Wayne Rooney försvarar Mourinho samt att damerna tyvärr förlorade.

Oklart kring Lloris

Som vi rapporterade igår åkte alltså Tottenhams målvakt och lagkapten, Hugo Lloris, dit för att kört berusad under natten till fredagen. Detta trots att gränsen för rattfylla är väldigt mycket mer generös i England än i Sverige.

Någon form av internt straff väntas för fransmannen, men i nuläget är det oklart vad det blir och om han kommer spela för Tottenham på måndag när de kommer till Old Trafford. Han skall inte ha tränat igår (fredag) enligt The Guardian.

Embed from Getty Images

Lloris har bett om ursäkt för sitt beteende: ”Jag vill helhjärtat be om ursäkt till min familj, klubben, mina lagkamrater, managern och alla supportrar. Rattfylleri är helt oacceptabelt, jag tar fullt ansvar för mitt beteende och detta är inte det föredöme jag vill sätta.”

VM-brons för Ramsey

Uniteds reservmålvakt, den blott 17 år unge Emily Ramsey, har vunnit brons i U20-VM. Hon fick inte chansen att hjälpa till på plan, men så är hon tre år yngre än de flesta som var med. Vi önskar stort grattis!

Förlust för damerna

Damlaget spelade sin andra match idag, den första på hemmaplan. Tyvärr gick det inte lika bra som sist, utan Reading vann med 2-0. Mer om det i matchrapporten som kommer ikväll.

Rooney: ”Det är upp till Pogba”

Från andra sidan Atlanten har Wayne Rooney till viss del ridit ut till försvar för Mourinho i Pogba/Mourinho-situationen. Klubblegendaren, som gör bra ifrån sig i MLS, säger att det är upp till Pogba att prestera i United:

”Han är en fantastisk spelare, men han måste göra det på egen hand. Om de skall vinna titeln måste han vara nyckelspelaren.”

Det skall vara till CNN han sagt det, jag har dock inte lyckats hitta ursprungskällan utan sett det via Manchester Evening News.

Därför stannade Fellaini

Kontraktet gick ut, han hade intresse från Arsenal och konkreta bud från Besiktas och en onämnd kinesisk klubb – ändå valde Marouane Fellaini att sent omsider skriva på nytt kontrakt med Manchester United.

Nu rapporterar belgisk media att det framförallt var av en anledning; han tyckte chansen att få fortsätta i landslaget var störst om han stannade i United. Vilket man kan tycka vad man vill om…