Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Mourinho i stor intervju; Henderson vill vara nummer ett; damerna till VM

Det är nu ungefär en dag kvar tills Manchester Uniteds nästa match, den mot Burnley på bortaplan. Som en uppladdning får vi läsa en stor intervju gjord av klubbens officiella hemsida med den pressade managern José Mourinho. Vi får läsa också om Dean Henderson om livet i Sheffield United.

José i en stor intervju

Man Uniteds officiella klubbsida gjorde igår, innan presskonferensen en intervju med Mourinho. Där uttryckte han sina tankar om bland annat Champions League-lottningen och morgondagens match mot Burnley.

”Det är en tuff lottning, för dem (motståndarna) och för oss. Ett Juventus som vill gå hela vägen i år och Valencia som kom topp fyra i Spanien förra säsongen, det säger en del. Sedan får inte glömma Young Boys, som vann inhemska ligan och tog sig förbi ett par tuffa förhinder på väg till gruppspelet. Alla tror att de inte kommer ha någon chans men det stämmer inte”, sade José Mourinho.

När matchen på Old Trafford mot Juventus äger rum kommer blickarna riktas mot en spelare. Cristiano Ronaldo. Mourinho kommenterade stjärnspelarens comeback.

”Han gillar att spela här på Old Trafford. När vi mötte United med Real Madrid njöt han av att spela här. Samtidigt kommer han hit med ett annat lag och vill göra mål. Han vill vinna Champions League men generellt kommer han att reagera positivt, tror jag”.

Imorgon, söndag möter Manchester United Burnley i en tuff bortamatch. José har sina tankar klara.

”Vi har haft en bra vecka. När man förlorar så där får man extra motivation för att ställa allt till rätta. Vi hoppas att vi spelar lika bra som vi gjorde mot ”Spurs” men att vi har turen med oss den här gången”.

Alex Greenwood och England till VM

Igår stod det klart att de engelska damerna, med Alex Greenwood, är klara för VM-spel i Frankrike nästa år. Damerna vann gårdagens match komfortabelt mot Wales med 3–0. Nämnvärt är kanske också att det är en viss Phil Neville som leder det engelska landslaget.

Dean Henderson vill vara nummer ett i United

I en långintervju med The Star berättar Unitedmålvakten Dean Henderson om sin status i klubben. Han poängterar att målet är att en dag kommer han vara nummer ett i Manchester United.

Henderson, som joinade Sheffield United på lån inför säsongen säger också att han stör sig på talangerna som inte vågar flytta från storklubben.

”Jag säger till mina United-lagkamrater att de måste gå på lån för att få speltid. Varför håller de på att slösa bort tiden? Man måste testa sig och ge sig själv en utmaning. Men då är deras svar ett nej eftersom de vill spela för Manchester United. Alla vi som spelar för United är väldigt duktiga och vill mycket. Jag vill spela fotboll och det är därför jag var tvungen att flytta på mig”, sade den 21-årige målvakten.