Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen – Första nollan för Pereira

Embed from Getty Images

Augusti månad är lagd till handlingarna och därmed även säsongsinledningen för våra utlånade spelare. För målvakterna ser läget hyfsat ljust ut med speltid för Dean Henderson, Joel Pereira och Kieran O’Hara. Axel Tuanzebe har det motigt resultatmässigt i Aston Villa medan Tim Fosu-Mensah tar för sig i Fulham. Vi rapporterar också om ett par landslagsuttagningar för våra adepter.

Dean Henderson, Sheffield United

Dean Henderson får sägas ha haft en väldigt lyckad tvåveckorsperiod. Sheffield United har hunnit spela två matcher under den här perioden, och Henderson har bara släppt en boll förbi sig på dessa 180 minuter. Förra veckan gästade Sheffield Bolton i The Championship. Där och då knep man säsongens andra bortaseger och det med klara 3-0. I lördags fortsatte seriespelet på hemmaplan då Aston Villa gästade Bramall Lane. Där blev det en ny storseger med 4-1. Henderson kan dessutom glädja sig åt att han är uttagen i det engelska U21-landslaget till EM-kvalmötena med Holland och Lettland. Det går bra nu, Dean.

Embed from Getty Images

Joel Pereira, Vitoria Setubal

Efter att ha spenderat de två inledande ligamatcherna på bänken har Joel Pereira nu fått förtroendet i Vitoria Setubal. Debuten kom hemma mot Nacional förra veckan, en match som slutade med en 2-1-seger för gästerna. Två insläppta mål rubbade dock inte tränare Lito Vidigals förtroende för Pereira. I bortamatchen mot Belenenses i lördags fanns 22-åringen åter mellan stolparna, och då gick det bättre. Vitoria Setubal klarade, med Pereiras hjälp, 0-0 och är efter fyra spelade matcher tabellelva. Pereira är, liksom Henderson, uttagen till U21-kval i början av september. Portugal möter Rumänien och Wales och behöver vinna för att ha fortsatt chans på gruppsegern.

Cameron Borthwick-Jackson, Scunthorpe United

Om det gått i rätt riktning för Joel Pereira kan Cameron Borthwick-Jacksons sejour i Scunthorpe gå i motsatt riktning. Efter en bra start har speltiden så sakta minskat för ytterbacken. Det kan å andra sidan finnas en del förklaringar. Borthwick-Jackson startade hemmamötet med Fleetwood Town där ingen i Scunthorpe får anses komma undan med godkänt betyg. Det blev förlust med hela 5-0 och när Barnsley kom på besök fanns Borthwick-Jackson på bänken. Där stannade han hela matchen som slutade 2-2. I lördags, när Scunthorpe gästade Accrington Stanley, fanns han så inte med i matchtruppen. Om detta ska ses som en markering från nye tränaren Stuart McCall eller inte återstår att se. McCall ersatte Nick Daws som fick lämna klubben efter nederlaget mot Fleetwood.

Matty Willock, St Mirren

Det går trögt även för Matty Willock i St Mirren. 22-åringen (han fyllde år den 20 augusti) fick starta hemmamötet med Livingston som central mittfältare. Det gick inte bättre än att Willock blev utbytt efter 64 minuter och att St Mirren föll med 2-0. Till bortamötet med Hearts i lördags var Willock så tillbaka på en mer van position, som högermittfältare. Det gick dock inte mycket bättre. Serieledarna Hearts vann med klara 4-1 och Willock lämnade planen efter 74 minuter.

Embed from Getty Images

Axel Tuanzebe, Aston Villa

Aston Villa, där viss turbulens verkar råda, har matchat flitigt de senaste veckorna. Resultaten har inte gått Steve Bruces väg och det tisslas och tasslas om ett managerbyte redan nu. Axel Tuanzebe har fått förtroendet i de fyra matcher Villa avverkat, och det både som mittback och högerback. I 2-2-mötet med Brentford hemma fick Tuanzebe 83 minuter på kanten. När Reading gästade Villa Park blev det 90 minuter på samma position i en match som slutade 1-1. I ligacupen valde Bruce sedan att vaska om i truppen en aning, varpå Tuanzebe flyttade in centralt. Det gav respass ur cupen efter att Burton vunnit med 1-0 på hemmaplan. I lördags blev det, som vi redan konstaterat här ovanför, förlust mot Sheffield United med klara 4-1. Tuanzebe spelade högerback och blev utbytt i 63:e minuten. Någon plats i U21-landslaget blev det inte denna gång. Aidy Boothroyd ratade Tuanzebe till EM-kvalmötena med Holland och Lettland.

James Wilson, Aberdeen

Nej, det vill sig inte för James Wilson. Efter att ha fått ett 18 minuter långt inhopp i ligamötet med Hibernian så fanns han inte med när Aberdeen föll med 2-0 hemma mot Kilmarnock. Wilsons frånvaro rapporteras bero på en hamstringskada.

Tim Fosu-Mensah, Fulham

Trots att Tim Fosu-Mensah fanns med i Fulhams 3-1-förlust mot Tottenham fick han förtroendet när man tog emot Burnley på hemmaplan. Det gick desto bättre. Fulham tog säsongens första trepoängare genom en 4-2-seger och Fosu-Mensah fick 90 minuter. I bortamötet med Brighton i lördags blev det åter 90 minuter. Denna gång fick Fulham nöja sig med en poäng efter att man tappat en 2-0-ledning till 2-2 i andra halvlek. Fulham har också hunnit ta sig vidare i ligacupen. Det blev 2-0 hemma mot Exeter, en match Fosu-Mensah såg från läktaren. När Hollands förbundskapten Ronald Koeman plockade ut en bruttotrupp (fråga inte varför) inför träningsmötet med Peru och Nations League-matchen mot Frankrike i början på september fanns Fosu-Mensah med. Huruvida han får plats i den slutliga truppen är mer oklart.

Kieran O’Hara, Macclesfield Town

Efter att ha sett en match från bänken har Kieran O’Hara matchats in i Macclesfields startelva. Det har hunnit bli två 1-1-matcher, mot Cheltenham och Mansfield på hemmaplan och en straffseger mot Walsall i EFL-cup på pluskontot för O’Hara. Mot Walsall räddade O’Hara hela tre straffar, en under ordinarie tid och två under straffläggningen. På minuskontot då? Ja, där hittar vi en 3-0-förlust mot Crewe i lördags. Macclesfield ligger näst sist i tabellen med endast två poäng på sex matcher.

Embed from Getty Images

Demetri Mitchell, Hearts

Demetri Mitchell är den senaste att gå på lån från Manchester United. Lånet blev klart den 28 augusti och Mitchell har sedan dess endast hunnit med en match. Det blev 60 minuters speltid hemma mot Matthew Willocks St Mirren, en match som Hearts vann med 4-1.

 

Res med oss till Manchester!