Hur Shaws karriär vände; Senaste kring Pogba; Landslagsuppdatering

I dagens nyhetssvep får ni möjlighet att läsa om vad som fått Luke Shaws karriär att ändra riktning, de senaste turerna gällande Paul Pogba samt en överläggande analys kring Unitedspelarnas landslagsuppdrag.

Bland annat målade Romelu Lukaku för sitt Belgien och Fred startade för Brasilien i landets 2-0-seger inatt.

Hur Shaws United-karriär tog en U-sväng

Luke Shaw har öppnat tävlingssäsongen lysande och har även tilldelats priset som Uniteds bästa spelare under den inledande månaden. Hur detta gått till? Vänsterbackens karriär svängde ordentligt i sommar när engelsmannen var på semester i Dubai, åtminstone om vi ska tro tidningen Evening Standard.

Embed from Getty Images

Shaws beslut att ta med en av Uniteds fystränare på semestern ska ha föranlett ett samtal från José Mourinho.

”Jag vet vad du kan göra, du kan bli den bästa vänsterbacken i världen, och vi kommer att göra detta den här säsongen”, menar tidningen att United-managern ska ha sagt i ett samtal med 23-åringen.

Om Shaw kan lyckas bibehålla både sin form och sin fysiska status, så kan detta visa sig ha varit en av sommarens viktigaste händelser. En vänsterback av hög kaliber är något vi har saknat sedan Patrice Evras storhetstid.

Senaste nytt – Paul Pogba

Football Italia menar att Paul Pogbas agent, Mino Raiola, snart ska träffa Juventus för att diskutera diverse saker. Utöver Raiolas 18-åriga klient, Moise Kean (som spelar för de vitsvart-randiga), så sägs han även vara där för att diskutera Paul Pogba.

Tidningen menar att det då kommer finnas en möjlighet att prata om huruvida Uniteds nummer 6 kan ha en andra sejour i Turin eller inte.

The Daily Record å sin sida, menar att Paul Pogbas humör den senaste tiden snarare handlar om sitt nuvarande kontrakt, än ett problem med José Mourinho. Tidningen menar att fransmannen ska vara missnöjd över att Alexis Sanchez tjänar mer än vad han själv gör i klubben. De är tydliga med att det ”INTE handlar om hans relation med José Mourinho”.

Embed from Getty Images

ESPN menar i sin tur att Manchester United nu lagt sina planerade kontraktsförhandlingar med Pogba på is. Klubben hade hoppats på att starta förhandlingar om ett nytt kontrakt med Mino Raiola och spelaren den här månaden, efter Pogbas imponerande VM-turnering.

Tidningen menar också att även om klubben fortsättningsvis är självsäkra i att de kan övertyga Pogba att stanna i Manchester under en längre tid, så har de valt att vänta med kontraktsförhandlingar som det ser ut i dagsläget.

Allt kring Paul Pogba är för tillfället en stor enda röra. Desto snabbare vi får en lösning av det hela, desto bättre. Dessa saker tar dock allt som oftast en längre tid att få utsorterat – vi har garanterat inte hört det sista på långa vägar.

Landskamper

Uniteds sommarförvärv, Fred, startade inatt (svensk tid) för sitt Brasilien när de tog sig an USA i New Jersey. Mittfältaren fick 60 minuter på planen innan han byttes ut till förmån för Barcelonas nyförvärv Arthur. Brasilien vann matchen med 2-0, efter att Liverpools Roberto Firmino och PSG:s Neymar stått för målskyttet.

Embed from Getty Images

Serbiens lagkapten Nemanja Matic, som startat de två senaste matcherna för Manchester United, gjorde detsamma i landets Nations League-premiär igår kväll. Den nyligen fyllda (nåväl, lite mer än en månad sedan) 30-åringen fick 82 minuter på planen i segern mot Litauen på bortaplan. Resultatet skrevs till 1-0.

Romelu Lukaku, som redan hunnit med att göra tre mål för United den här säsongen (det borde dock definitivt varit fler), startade för Belgien när landet träningsmatchade mot Skottland på bortaplan.

Landets mesta målskytt någonsin såg till att ge de för dagen gulklädda en fin start genom att sätta dit 1-0 tämligen enkelt i den 28:e minuten. Anfallaren blev sedermera utbytt i halvtid efter att förbundskapten Roberto Martinez valt att göra en hel del byten i matchen, där bland annat fyra stycken kom redan efter 45 minuter. Scott McTominay satt på bänken hela matchen för sitt Skottland.

http://gty.im/1028767488

Övriga Unitedspelare på landslagsuppdrag:

  • Sergio Romero, som varit skadad sedan före VM och endast spelat en match för Uniteds U23-lag, satt på bänken när Argentina slog Guatemala med 3-0.
  • Kieran O’Hara, som för närvarande är utlånad till Maccclesfield (League 2), startade och spelade hela matchen för Irlands U21-landslag när de spelade 1-1 borta mot Kosovos dito i EM-kvalet.
  • Den 20-åriga mittbacken Regan Poole spelade hela matchen för sitt Wales i kvalmatchen till U21-EM mot Liechtenstein. Wales vann matchen med 2-1.
  • I samma kval förlorade Joel Pereira med sitt Portugal när de mötte Rumänien på hemmaplan. Detta kan troligen ha kostat landet andraplatsen i gruppen (bakom Bosnien & Hercegovina), då Rumänerna nu klättrade förbi i tabellen i och med 2-1-segern. Pereira spelade hela matchen.

Unitedspelare ”in action” idag (lördag):

  • 20.45: England – Spanien (Nations League) [Lingard, Rashford, Shaw mot De Gea]
  • Nederländerna U19 – Tjeckien U19 (träningsmatch) [Kovar]

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS