Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Lugnande besked efter Shaws otäcka skada; Rashford skadad målskytt; damerna live på Youtube

Fyra Manchester United-spelare startade när Spanien igår kväll besegrade England på Wembley. Tyvärr tvingas vi konstatera att Luke Shaw lämnade planen på bår, efter en otäck smäll mot huvudet. Dessutom blev Marcus Rashford utbytt med skadekänning i slutskedet.

Det fanns också positivt att rapportera, då Shaw stod för assisten till Rashfords ledningsmål medan David de Geas storspelade i det spanska målet.

I andra nyheter noterar vi med glädje att damlagets ligapremiär idag visas live på Aston Villas Youtube. Avspark klockan 16.00.

Lugnande besked efter Shaws otäcka skada

Det såg otäckt ut när Luke Shaw i början på andra halvlek fick en smäll mot huvudet. Ett stort antal personer vårdade Shaw på planen innan han så bars ut på bår. Någon timme efter matchen gavs dock positiva, om än preliminära, besked.

Shaw skriver själv på Twitter att han är okej och att han kommer att vara tillbaka snart.

Från det engelska landslaget meddelades att Shaw var vaken och alert. Han röntgades på kvällen och undersöktes av landslagsläkaren. Uniteds vänsterback behövde emellertid inte uppsöka sjukhus, utan kunde stanna med landslaget under natten. En uppdatering lovades under söndagen men har ännu inte kommit. PA:s Simon Peach skriver på Twitter att han har fått besked om att Shaw var okej i morse.

Vi återkommer givetvis med mer i frågan, troligen imorgon.

Rashford utbytt med skadekänning

United fick ytterligare en skadesmäll i landskampen. Det var Marcus Rashford som i slutskedet tvingades av med en skadekänning.

”Marcus kände någonting. Han är ännu en som vi kommer att bedöma och vi kommer att ha veta bättre på morgonen,” sa förbundskaptenen Gareth Southgate.

Även här ber vi att få återkomma.

Shaw assisterade Rashford

Om vi istället fokuserar på fotbollsmatchen som spelades igår så fanns det mycket positivt att rapportera. England tog en tidig ledning då Marcus Rashford satte bollen i nät efter fint förarbete av Luke Shaw.

https://twitter.com/Fristajler/status/1038502021572255745

Det var första gången sedan november 2012 som en Manchester United-spelare assisterade en annan Unitedspelare för England. Den gången var det Ashley Young som serverade Danny Welbeck.

Spanien ordnade en tidig kvittering och kunde sedan ta ledningen när halvtimmen var spelad. Det skulle visa sig bli segermålet och Spanien inledde Nations League med en seger.

Marcus Rashford fick högst betyg av Englands spelare i både Telegraph och Guardian (ensamt bäst enligt Telegraph, delat bäst i Guardian), med 7 av 10. Rashford var ett ständigt hot men får avdrag för några missade chanser.

Luke Shaw får 6 av 10 i de båda tidningarna. Han får beröm för assisten till Rashford men avdrag för slarvigt defensivt arbete. Shaw drog på sig en varning i matchen.

Jesse Lingard spelade hela matchen. Han hade bland annat ett fint inlägg till Rashford och han var även involverad i förarbetet till Rashfords mål. Guardian sätter honom som Englands bästa spelare jämte Rashford (7 av 10) medan Telegraph tycker att han var en besvikelse (5 av 10).

De Gea nummer 1 i världen

David de Gea vaktade det spanska målet i matchen och efter det tidiga insläppta målet spikade han igen med fem räddningar. Bland annat en briljant reflexräddning på Rashfords nick.

Viss kontrovers i slutskedet av matchen då De Gea tappade bollen i duell med Danny Welbeck. Domaren blåste, korrekt, frispark för De Gea. Samtidigt måste De Gea klara av att hålla bollen, det händer ju att domarna inte blåser i sådana situationer.

På förhand spekulerades det annars i att nya förbundskaptenen Luis Enrique skulle peta De Gea till förmån för Kepa. Enrique hade emellertid inga sådana planer.

”Jag har en klar startelva och också målvakten. Jag har aldrig haft några tvivel på den positionen,” sa Enrique inför matchen (Marca).

Efter matchen var förbundskaptenen ännu tydligare (Marca):

”Jag har aldrig tvivlat på De Gea. Han kan ha gjort misstag som alla andra, men vi har en av de bästa i världen. Jag är väldigt bekväm med David, han är en spelare av toppklass. I den här matchen och under alla säsonger i England är De Gea, sett till siffror och prestationer, nummer 1 i världen.”

Dagens landskamper

Söndag 9 september:

  • 15.30: Rwanda – Elfenbenskusten (kval till afrikanska mästerskapen) [Bailly]
  • 16.00: Irland U19 – Wales U19 (träningsmatch) [O’Connor mot Levitt]
  • 20.45: Frankrike – Nederländerna (Nations League) [Pogba]
  • England U18 – Frankrike U18 (träningsturnering, spelas i Limoges, Frankrike) [Garner, Greenwood, Laird]
  • Polen U17 – Belgien U17 (träningsturnering, spelas i Polen) [Bejger]
  • England U17 – Portugal U17 (träningsturnering, spelas i Polen) [Mengi]

Young målade i välgörenhetsmatch

Ashley Young spelade igår för Celtic i en välgörenhetsmatch organiserad av Stiliyan Petrov och James Milner. Den före detta Manchester United-spelaren Henrik Larsson var en av lagkamraterna. Young bidrog med ett mål och en assist i en match som slutade 3-3.

Damlaget live på Youtube

Manchester Uniteds damlag inleder i eftermiddag ligasäsongen med en bortamatch mot Aston Villa. Mycket glädjande noterar vi att Aston Villa kommer att visa matchen på sin Youtubekanal.

Klockan 16.00 är det avspark, då United inleder kampen om att nå högstadivisionen.

”Vi vill börja bra, vi vill se till att vi börjar som vi har tänkt fortsätta och vi vill få ett bra resultat,” säger tränaren Casey Stoney inför matchen.