Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Boateng tackade nej; Luke Shaw kan spela på lördag; Pereira historisk

Det är snart dags för match för Manchester United. På lördag åker laget till London och Vicarage Road för att ta sig an Watford som har gått rent hittills med fyra vinster utav fyra möjliga.

I veckan debuterade Manchester Uniteds mittfältare Andreas Pereira då Brasilien vann med 5–0 mot El Salvador i USA. Pereira fick hoppa in efter 70 minuter. Värt att notera att han blev den första utlandsfödda spelaren som debuterar för det brasilianska landslaget på över 100 år.

Rapporter inför matchen säger att Luke Shaw kommer hinna vara spelklar lagom till matchen. Samtidigt kan vi läsa om att Jérome Boateng tackade nej till ett kontrakt från Manchester United.

Jérome Boateng tackade nej till United

Den tyska mittbacken har under gårdagen gått ut och bekräftat att det fanns ett konkret intresse från Manchester United för att värva honom. Boateng ringde upp José Mourinho och förklarade varför han inte kommer komma till Manchester United.

”Jag ringde José Mourinho och sa att hans intresse var en ära för mig och jag tackade honom att han så intensivt försökte värva mig till Manchester United. Det var ett bra samtal där jag förklarade varför jag inte kunde komma. Det är väldigt svårt att lämna FC Bayern, om jag skulle lämna så måste allt falla på plats perfekt för att det ska toppa den här klubben”.

Men enligt Simon Stone, sportreporter på BBC var det inte så det gick till riktigt. Manchester United ville ha Boateng bara på lån. Detta med tanke på hans skadehistorik och som har hållit honom borta från fotbollsplanen många matcher. Att flytta till Manchester United på lån var däremot aldrig aktuellt för Jérome Boateng och han tackade nej till kontraktsförslaget.

Höjdpunkter från Uniteds damlag

Under söndagen mötte Manchester Uniteds damlag Aston Villa i den första matchen av ligasäsongen.

Och det var en väldigt trevlig tillställning.

För United hade inga problem och kunde vinna komfortabelt med hela 12–0.  Det är ett resultat som är svårt att missa.

Målskyttarna: James (10, 23,), Sigsworth (25, 33, 35, 49, 62), Zelem (28), Hanson (55, 59), Green (66), Toone 68).

Se målen från vinstmatchen nedan:

Luke Shaw kan spela på lördag

Det har spekulerats vilt om vänsterbacken skulle hinna vara återställd till lördagens bortamatch eller inte. Nu rapporterar BBC att det ser ljust ut för Shaw att hinna till matchen. BBC skriver att det handlar just nu om att Uniteds mediciniska stab måste godkänna att Luke Shaw är frisk och för att sedan kunna meddela det till José Mourinho som har ansvaret att ta med honom till truppen som reser till London. Det återstår att se om vi får se Shaw löpa fram och tillbaka på Vicarage Road på lördag.

Det har nu gått tio år sedan en viss Dimitar Berbatov gjorde debut för Manchester United.