Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho är glad; Luke Shaw spelredo

Igår tog Manchester United en ännu bortaseger när man slog Watford med 2–1. Lukaku och Smalling gjorde målen och allt såg bra ut ända fram till 65 matchminuten då Watford reducerade. På tilläggstiden fick hemmalaget en jättechans att kvittera men som så många gånger förr stod David De Gea i vägen och räddade segern. Efter matchen var förstås José Mourinho glad över vinsten. 

En nöjd José

”Jag är mycket glad över tre poäng. Vi visade karaktär och Lukakus tackling efter att ha löpt 50 meter var ett tydligt exempel. Men jag måste också säga att jag är lite frustrerad för under första halvleken hade vi många chanser att avgöra matchen men vi gjorde inte det. Om vi hade spelat likadant i den andra halvleken hade resultatet säkert varit annorlunda, såklart bortsett från de sista 10 minuterna. Men i den andra halvleken slutade vi vara aggressiva. Vi gav de chansen att komma in matchen och göra den spännande”, sade en glad José till BT sport.

Andra målet var intränad variant

Chris Smallings 2–0-mål var en tränad sådan. Detta bekräftade Mourinho på presskonferensen efteråt.

”Vi har tränat på hörnor hela veckan. Det bästa som kan hända en manager är att kunna se att en variant faktiskt lyckas under matchen också. Vi jobbar på många aspekter och fasta situationer är ett exempel. Vecka ut och vecka in har vi tränat på det så allt beröm till staben som ligger bakom det”.

Se Mourinhos presskonferens efter gårdagens vinst här:

Shaw kommer att spela på onsdag

Vänsterbacken fick se gårdagens match hemma från soffan. Detta efter att han skadade sig under landslagsuppehållet. Efter matchen igår bekräftade José Mourinho att Luke Shaw kommer att vara tillbaka i startelvan för Uniteds Champions League match borta mot schweiziska Young Boys.

”Han och Ashley Young har gjort det bra. Både spelarna vet att den ena är ung och den andra är lite äldre, en med mindre erfarenhet och en med lite mer av det. Det är bra för oss att ha två på samma position sedan har vi Darmian också som är redo att hoppa in när det behövs. Luke kommer att spela på onsdag”.

Ingen allvarlig på Cameron Borthwick-Jackson

Den utlånade vänsterbacken var igår med, på vad det såg ut som att vara en allvarlig skada. Men Simon Peach, sportreporter skriver på Twitter att skadan är inte så allvarlig och att han efter matchen kunde prata med spelare och ledare. Han kommer vara borta ett par veckor.