Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Wolverhampton Wanderers

Embed from Getty Images

Manchester United tar på lördag emot Wolverhampton på klassisk mark på ett klassiskt klockslag – Old Trafford, 16:00. Det är två lag med stigande självförtroende som kommer till spel, där United har med sig tre raka segrar i bagaget och “Wolves” inte är mycket sämre med två. 

Nemanja Matic och Marcus Rashford är avstängda vilket i sig innebär vissa rockader, samtidigt som det finns konkurrens och en del frågetecken kring ett par positioner till.

Manchester United

Efter en tyngre start på säsongen har Manchester United så sakteliga tuffat igång maskineriet och har nu vunnit sina tre senaste matcher – alla på bortaplan. I onsdags slogs Young Boys tillbaka med 3-0 på bortaplan i Champions League och dessförinnan togs segrar både mot Burnley och Watford i ligaspelet.

Med detta bör United gå in i matchen mot Wolverhampton med självförtroende och optimism. Så borde fallet givetvis alltid vara, men det är något som samtidigt varit en bristvara vid tillfällen under tidigare säsonger.

Embed from Getty Images

En spelare som fick debutera i veckan var den 19-åringa portugisen Diogo Dalot – ett av tre nyförvärv under sommaren. Högerbacken imponerade mycket med framförallt sina kvalitéer i det offensiva spelet. Huruvida Antonio Valencia är frånvarande även i matchen mot “Wolves” är ännu oklart, men gissningsvis vilades endast United-kaptenen i veckan och är åter tillbaka i spel på lördag.

Mittlåset med Victor Lindelöf och Chris Smalling finns det ingen anledning att ändra på, såvida inget oväntat med skador eller dylikt sker.

Till vänster i backlinjen blir det desto mer intressant att se vem José Mourinho väljer. Luke Shaw, som inlett säsongen strålande, kom inte till spel senast i ligan efter hjärnskakningen han så oturligt ådrog sig under landslagsuppehållet. I 23-åringens frånvaro fick förra säsongens förstaval, Ashley Young, chansen – en chans han inte kastade bort på något vis. Shaw var åter tillbaka i startelvan mot Young Boys, men frågan är om han fortsatt premieras i ligaspelet?

Embed from Getty Images

Nemanja Matic är avstängd efter sina två gula kort mot Watford. Detta bör mest troligt innebära ett mittfält bestående av Marouane Fellaini, Fred och Paul Pogba. Där framför har jag ingen anledning till att tro annat än att Alexis Sanchez åter är tillbaka i startelvan, efter att han vilats i veckans Champions League-match.

Anfallspositionen är fortsatt cementerad för Romelu Lukaku, men till höger är det desto öppnare. Anthony Martial visade fina tendenser mot Young Boys i den andra halvleken, där han gjorde sitt första mål sedan januari. Marcus Rashford är fortsatt avstängd efter det röda kortet mot Burnley för ett par veckor sedan och Juan Mata har inte visat tillräckligt för att konkurrera om en startplats i nuläget.

Det sista alternativet är Jesse Lingard, som inte var med i truppen mot Young Boys. Är 25-åringen “fit for fight” lär han mest troligt återigen få chansen, vilket jag personligen inte är helt främmande för. Lingard är definitivt inget dåligt alternativ till höger i den roll han applicerats i de senaste matcherna. Han är de facto mer nyttig än han många gånger får cred för, i min mening.

Möjlig startelva:
De Gea
Valencia, Smalling, Lindelöf, Young
Pogba, Fellaini, Fred
Lingard, Lukaku, Alexis

Wolverhampton Wanderers

Den klassiska klubben är som bekant tillbaka i Premier League efter hela sex år utanför den engelska fotbollens finrum. “Wolves”, som klubben också kallas, spelade enkelt hem The Championship förra säsongen efter superagenten Jorge Mendes (bilden nedan, längst ned till höger) inträde i klubben.

Portugisens roll är förvisso oklar, men det faktum att ett antal större (främst portugisiska namn) dykt upp i klubben och firat stora framgångar säger åtminstone någonting.

Embed from Getty Images

Nykomlingen har hittills spelat till sig åtta poäng på de inledande fem omgångarna i Premier League, vilket definitivt får ses som godkänt – däribland finner vi till exempel ett kryss på hemmaplan mot Manchester City.

Det orangeklädda laget spelar en anfallsinriktad fotboll under tränare Nuno Espírito Santo, där den portugisiska mittfältsduon Joao Moutinho och Ruben Neves definitivt får ses som navet i dess spelidé.

Trots ett flertal matcher med betydande spelövertag har Wolverhampton haft ett återkommande problem – målskyttet. Anfallsspetsen Raul Jimenez, som förvisso avgjorde matchen senast mot Burnley, har hittills inte riktigt hittat rätt och bränt en del klara lägen.

På kanterna har de båda landsmännen (från Portugal, föga förvånande) Helder Costa och Diogo Jota inte fått till det så här långt och står faktiskt på noll poäng vardera. En spelare som dock kommit in med fart och fläkt i mängder är nyförvärvet Adama Traoré, en spelare som den fotbollskunniga säkert känner till sedan sin tid i Middlesbrough.

Embed from Getty Images

Spanjoren tar sig ofta förbi sin motståndare med snabbhet och finess, men lämnar allt som oftast mer att önska när de viktiga besluten ska tas i den sista tredjedelen. Den Barcelona-fostrade 22-åringen har dock bidragit väldigt mycket totalt sett, trots sina svagare inspel och avslut – bland annat med ett matchvinnande mål i slutminuterna mot West Ham, för ett par veckor sedan.

Wolverhampton lär inte rucka allt för mycket på sin spelstil när de på lördagen tar sig till Manchester och intar Old Traffords gröna matta. Trots att det är en match United på förhand SKA vinna, så blir det definitivt ingen “walk in the park”, detta.

Möjlig startelva:
Patricio
Bennett, Coady, Boly
Doherty, Moutinho, Neves, Castro
Traoré, Jimenez, Jota

Historik

Senast de båda lagen möttes var i mars 2012, då United bortaslog “Wolves” med hela 5-0 i Premier League. Målskyttarna då var Jonny Evans, Antonio Valencia, Danny Welbeck och Javier Hernandez (2 st), i kronologisk ordning.

Tidigare under säsongen hade United vunnit med 4-1 på Old Trafford (Nani och Wayne Rooney med två mål vardera).

Visste ni att…

 • …Manchester United har vunnit sina sex senaste ligamatcher mot Wolverhampton på Old Trafford. Fyra av dessa har varit i Premier League, vilket resulterar i ett 100%-igt facit.
 • …”Wolves” har inte vunnit tre raka matcher i den högsta ligan sedan mars 1980, en svit som till sist kan nå sin ände på lördag då laget vunnit sina två senaste matcher i ligan den här säsongen.

Matchfakta

Manchester United
Wolverhampton Wanderers

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 6
Tid: Lördagen den 22 september 2018, 16.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Teve: Visas bara i efterhand i Sverige.

Manchester United

Skador:

 • inga skador
Tveksamma:

 • Herrera (vrist, stor chans)
 • Jones (hamstring, liten chans)
 • Rojo (matchform, liten chans)
Avstängda:

 • Matic (en match)
 • Rashford (andra matchen av tre)
Position: 8:e3-0-28-89
Hemma:13:e1-0-12-43
Bästa målskytt: Lukaku (4)
Disciplin: 9 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V10/8LeicesterHPL2-1
F19/8BrightonBPL2-3
F27/8TottenhamHPL0-3
V2/9BurnleyBPL2-0
V15/9WatfordBPL2-1
V19/9Young BoysBCL3-0

Wolves

Skador:

 • Cavaleiro (rygg, 22 september)
Tveksamma:

 • inga tveksamma
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 9:e2-2-15-58
Borta:11:e1-0-11-23
Bästa målskytt: Jiménez (2)
Disciplin: 5 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O11/8EvertonHPL2-2
F18/8LeicesterBPL0-2
O25/8Man cityHPL1-1
V28/8Sheffield WBLC2-0
V1/9West HamBPL1-0
V16/9BurnleyHPL1-0

United mot Wolves

Totalt: 9848-16-34173-143
Premier League: 86-0-217-5
Hemma: 4732-6-995-49
SENASTE MÖTENA
V2010-11-06HPL2-1
F2011-02-05BPL1-2
V2011-12-10HPL4-1
V2012-03-18BPL5-0
SENASTE HEMMAMATCHER
V2009-12-15HPL3-0
V2010-10-26HLC3-2
V2010-11-06HPL2-1
V2011-12-10HPL4-1

Domare: Kevin Friend

Assisterande: Holmes, Beck, fjärdedomare: Pawson.
M
PL 2018/19:34003
PL 2017/18:2146008
PL totalt:18264011849
Snitt (2016-18):2,10,000,000,46
Alla domare 2017/18:3,10,050,060,15
MVOF
Dömt United:181422
Dömt Wolves:16655
Res med oss till Manchester!