Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Young Boys – Manchester United 0-3

Embed from Getty Images

Så var den överstökad då, Champions League-premiären. Manchester United fick exakt den start man behövde på årets upplaga av världens bästa klubblagsturnering. Young Boys föll med 3-0 hemma i Bern och även om inledningen var aningen trevande var det aldrig nån fara på taket för United. Paul Pogba satte två mål och Diogo Dalot fick debutera på plastmattan på Stade de Suisse. Därtill undvek United skador, vilket får ses som ett gott betyg bara det. 

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Gör ett par bra räddningar (med de Gea-mått mätt var de sådana som han gör i sömnen) i första och håller nollan. Då är man bra. Behöver inte anstränga sig särdeles mycket i andra. Tog sig, aningen oroväckande, mot låret i första men kunde spela vidare.

Luke Shaw: 7

Tillbaka efter skadan han ådrog sig under landslagsuppehållet. Pigg, företagsam och ungefär på samma ställe formmässigt som tidigare i höst. Får en rätt okej resa i andra halvlek.

Victor Lindelöf: 6

Spelar ju tydligt in sig som José Mourinhos förstaval i backlinjen bredvid en pånyttfödd Chris Smalling. Gör inte höstens bästa match och känns felpositionerad under stora delar av första halvlek. Verkar dock komplettera Smalling bra.

Chris Smalling: 7,5

Fortsätter där han slutade. Visade i mötet med Watford hur mycket fotboll som trots allt finns under kalufsen och var den som styrde backlinjen i Bern. Till skillnad från Lindelöf betydligt bättre i tajmingen.

Diogo Dalot: 7

Snålt betyg? Kanske. Diogo Dalot fick chansen från start och tog den, åtminstone offensivt. Portugisen var totalt orädd i sin framfart på kanten. Det defensiva haltade här och där, men det har vi ju lärt oss att det ska göra i United nu för tiden.

Nemanja Matic: 6

Kanske fick han speltid här för att han per automatik missar helgens match på grund av det röda kortet mot Watford. Kanske borde han ha vilat ändå. Får inte igång passningsspelet på det sätt som han kan.

Fred: 5,5

Utbytt 69′. Varnad. Nej, hösten har inte varit särdeles bra för Fred. Mot beskedligt motstånd som Young Boys ändå är kunde han ha blåst liv i självförtroendet. Det gjorde han inte. Totalt osynlig under första halvlek. Något bättre i andra, men borde kanske ha fått kliva av i paus.

Paul Pogba: 8

Utbytt 75′. Han blandar och ger, den gode Paul. Mot Young Boys gav han. Ett straffmål, en riktig rökare från 16 meter och en framspelning. Två mål och en rätt balanserad insats. Det förväntar vi oss också av Pogba mot bättre motstånd.

Anthony Martial: 6

Borde man inte få högre betyg om man gör mål och bryter en ökenvandring till måltorka? Nja, Martials match som helhet var inte jättebra. Fransmannen var rent ut blek i första halvlek och frågan är hur pass bra han anses ha tagit chansen. Sanchez lär spela på lördag.

Romelu Lukaku: 5,5

Trött? Hämmad av plastgräset? Romelu Lukaku stod inte alls att känna igen under onsdagskvällen. Hittade inte alls rätt i positionerna, även om han inte hade den bästa uppbackningen från kanterna.

Marcus Rashford: 5,5

Utbytt 69′. Bra i landslaget, ojämn i United just nu. Jag hör till dem som hade önskat se Rashford inflyttad i banan och att Mourinho plockat av Lukaku framom engelsmannen. Nu blev det inte så och Rashford hade rätt jobbiga knappa 70 minuter ute till höger.

Marouane Fellaini: 6

Inbytt 69′. Aningen oklart om man kan använda orden stabil och balanserad i sammanhang som inkluderar Marouane Fellaini. Det oaktat stod han för en habil insats under sitt inhopp.

Juan Mata: 5,5

Inbytt 69′. Tillbaka i spel. Kunde och borde ha gjort mål. Otacksamt läge att komma in i när matchen redan är avgjord. Inte den som stänger en drabbning.

Andreas Pereira: N/A

Inbytt 75′. Spelade för kort tid för att betygsättas.