Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tvåmålsskytt; Konstgräs; Debutanten Dalot; Cristiano Ronaldo

Embed from Getty Images

Champions League är i full gång och Manchester United inledde med tre poäng borta mot Young Boys. I dagens nyhetssvep ger tvåmålsskytten Pogba sin syn på lagets insatts, Mourinho ger konstgräset en syrlig kommentar och Uefa tar itu med Ronaldos osportsliga uppträdande.    

The result we all wanted

Igår kickade United Europaäventyr igång, på Stade de Suiss i Basel. Pogba inledde målskyttet efter 35 minuter och utökade ledningen på straff strax innan halvtidsvilan. Efter matchen var fransmannen väldigt nöjd med sin insatts och hyllade lagets gemensamma insatts. Pogba passade även på att tacka Mourinho för att han fick förtroendet att lägga matchens enda straffen, trots att han missade en i matchen mot Burnley.

Pogba var emellertid ärlig med att det var ett tufft motstånd de mötte i Young Boys. Deras aggressivitet i spelet var påtaglig och därför var det också tur för United att vi fick matchens första målet, menade Pogba.

Mourinho var enig med Pogba om att United hade svårt att ta kommandot i matchen. Mourinho menade på att han såg samman tendenser i schweizarnas match mot Dynamo Zagreb och att anledningen till att Young Boys ofta tar kommandot som de gör i matcherna är på grund av planen de spelar på. För er som missat det så ligger det alltså konstgräs på Stade de Suiss.

Trots sin egen uppseendeväckande insatts och sina två mål var Paul Pogba inte sen med att lyfta fram matchens debutant i sitt eftersnack. Diego Dalot gjorde en fin insatts för sin nya klubb. Han gjorde det till och med mycket bra för att vara en debut enligt Pogba. Mourinho utökade hyllningen och inkluderade även Luke Shaw i försvararnas fina anfallsspel.

Se hela Jose Mourinhos presskonferens här.

Debutanten Dalot

Diogo Dalot gjorde som sagt sin debut för klubben i gårdagens Champions Leaguematch mot Young Boys. Han erhöll beröm från sina lagkamrater efter matchen men var snabb med att lyfta lagets gemensamma insats. Portugisen sa i intervjun efter matchen att lagkamraterna hjälpte honom att känna sig bekväm i sin roll ute på högerkanten.

Embed from Getty Images

Diogo Dalot kom som bekant till Manchetser United i somras efter att han lämnat moderklubben Port. Portugisen har sedan genomgått en knäoperation och rehabat sig fram genom säsongen såhär långt.

Kommer Ronaldo att bli avstängd?

Efter att man plockat in tre poäng mot Young Boys väntar nu tufft motstånd i Juventus och Valencia. Först ut är Juventus och efter gårdagens debacle finns risken (vi väljer nog att se det som chansen) att Ronaldo blir avstängd.

Det var i matchens 29 minut, mellan Valencia och Juventus, som Ronaldo fick syna domarens röda kort efter att han ryckt Valencias försvarare Jeison Murillo i håret. Agerande innebar att Ronaldo omedelbart skickades av planen och att han per automatik bli avstängd en match. Han missar således Juventus hemmamatch mot Young Boys. Men risken finns alltså att straffet kan bli tuffare än så. Det skulle kunna vara så att portugisens uppträdande räknas som grovt osportsligt och att han därmed blir avstängd ytterligare matcher. Det skulle i så fall kunna innebära att han också blir avstängd i mötet med United 23 oktober.

Ronaldos ärende ligger nu i Uefas disciplinnämnds händer som kommer att fatta beslutet nästa torsdag (27 september).