Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Presskonferens: Jones är tillbaka, Dalot får vila till på tisdag

Efter tre raka bortamatcher för Manchester United är det äntligen dags för hemmamatch, då Wolverhampton Wanderers imorgon gästar Old Trafford. Inte bara a-laget har match i helgen, juniorerna, reserverna och damerna spelar också.

Den som gladdes åt Diogo Dalots prestation i onsdags får vänta tills tisdag för att se portugisen igen. Däremot är Phil Jones nu tillgänglig för spel igen.

Andra nyheter:

  • Damerna spelade igår också, då det blev en 3-0-seger mot Sheffield United.
  • Annars noterar vi att ligacupen den här säsongen kommer att sändas på Eurosport.

Mourinhos presskonferens

José Mourinho snackade med media inför morgondagens drabbning mot Wolves.

…skadeläget

“Inga skador från matchen. Småsaker men inget viktigt.”

  • Marcos Rojo tränar fortfarande inte med laget.
  • Ander Herrera är inte redo för spel men i slutfasen av rehabiliteringen.
  • Phil Jones är tillbaka.
  • Nemanja Matic och Marcus Rashford är avstängda.

…om Dalot

“Jag vill att han i den här anpassningsfasen ska spela fullständigt fräsch. Han kommer inte att spela imorgon.

“Att spela för Manchester United är tillräckligt svårt när du är 19 år och kommer från en skada. Han behöver inte spela flera matcher i rad.

“Låt honom återhämta sig totalt, så spelar han på tisdag igen.

“Han visade att han inte är en spelare som bara är här för formation, han kommer att konkurrera om en plats. Han är en väldigt bra spelare.”

…om mittbackarna

United har tre raka vinster och bara ett insläppt mål sedan Victor Lindelöf och Chris Smalling parades ihop i mittförsvaret. Mourinho fick chansen att hylla duon men var inte intresserad av det.

“Jag vill inte säga att det var Bailly och Jones och nu är Smalling och Lindelöf. […] Jag vill inte säga att vår förbättring har namnet Chris eller Victor.”

Laget som ett lag löser de defensiva problemen bättre än tidigare menar Mourinho. Kommunikation och organisation har blivit bättre.

…om Wolves

Förra säsongen var de dominanta i Championship, vilket är svårt att vara. De hade en bra marknad och har anpassat sig bra till Premier League. Alla känner att de kommer att ha en stabil säsong, långt ifrån de problem som en nykomling brukar ha.

…om Nuno

Wolves manager Nuno var spelare under José Mourinho. Han tog den långa vägen till Premier League, genom att ta över ett lag i Championship och vinna ligan. “Han har förtjänat rätten att vara en Premier League-manager.”

…om Mendes

Mourinhos agent Jorge Mendes är kraftigt involverad i Wolves. Mourinho säger att han inte har diskuterat morgondagens motståndare med sin agent.

Damerna vann

För Manchester Uniteds damlag var det igår hemmapremiär i ligan. Sheffield United stod för motståndet och lämnade Leigh Sports Village mål- och poänglösa. Katie Zelem (straff), Kirsty Hanson och Lizzie Arnot gjorde Uniteds mål i en 3-0-seger.

Uniteds huvudtränare Casey Stoney var dock inte så värst imponerad: “Det var inte tillräckligt bra från oss. Vi måste vara bättre än så.”

Mer från matchen senare.

Ligacupen på Eurosport

Viasats fotbollsutbud fortsätter att försämras. I våras sålde de FA-cupen till Discovery och nu gör de samma affär för ligacupen. Detta meddelar Eurosport på sin hemsida.

Uniteds match mot Derby på tisdag kommer att visas på Eurosport Player men någon sändning på traditionell teve verkar det inte vara tal om.

Fergie hyllade Scholes

Föreningen för före detta Manchester United-spelare höll igår hyllningsmiddag för Paul Scholes. Sir Alex Ferguson gör fortfarande inga offentliga framträdanden efter sjukdomen men han framförde en hyllning till Scholes genom video.

På tal om Scholes så var det den här dagen 1994 som han gjorde sin Uniteddebut. Detta ger oss anledning att kolla på en volleykanon.

(Målet i videon är från 4-0-segern borta mot Bradford den 25 mars 2000.)

United, United, United och United

Det blir väldigt mycket Manchester United i helgen!

  • Lördag 12.30: Juniorerna möter West Brom på bortaplan. MUTV visar.
  • Lördag 16.00: Herrlaget har hemmamatch mot Wolves. Ingen svensk direktsändning men repris från klockan 20.30.
  • Söndag 14.00: Reservlaget möter Middlesbrough på bortaplan. MUTV sänder.
  • Söndag 15.00: Damlaget spelar mot London Bees på bortaplan. Jag har inte hittat någon information om att den matchen visas någonstans, men låt oss hoppas att något dyker upp.