Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: Manchester United – Sheffield United 3-0

United tog sig tillbaka till tabelltoppen efter att ha besegrat Sheffield United i säsongens första ligamatch hemma på Leigh Sports Village i torsdags kväll. Sheffield, som för närvarande huserar i botten av ligan tillsammans med Aston Villa, Millwall och Crystal Palace hade inte mycket att hämta när United följde upp senaste ligamatchens storseger (12-0 borta mot just Aston Villa) med det något mer blygsamma resultatet 3-0.

Det tog endast tolv minuter för United att ta ledningen i matchen. Detta efter att Lauren James slagit i gräset i straffområdet, och domaren pekat på straffpunkten. Straffen som följde förvaltades väl av den tekniskt begåvade Katie Zelem. Sheffield lät sig dock inte nedslås utan kämpade vidare, och tvingade Unitedförsvararna Amy och Millie Turner till både ett och två kvalificerade ingripanden.

Pressen från Sheffields sida blev dock inte långvarig. United tog över mer och mer ju längre halvleken gick, och både James och Sigsworth hade chanser att dubbla sin ledning. Greenwood, som just kommit tillbaka från landslagsuppdrag för England, hade en superchans i början av matchen, men efter Zelems straffmål dröjde det ända till första halvlekens slut för United att äntligen få in sitt andra mål för dagen, denna gång med en fin högerfotad skruv från Kirsty Hanson. United gick således till halvtidspaus med en rättvis tvåmålsledning.

United inledde andra halvlek i samma goda anda och ångade på bra. Sheffield var långt ifrån chanslösa och tvingade Chamberlain till två bra ingripanden efter att ha tagit sig förbi Harris på Uniteds högerkant. I mitten av andra halvlek stängde United dock matchen helt efter att Arnot (som bytts in i halvtid) placerat bollen i Sheffields nät, detta efter stenhårt förarbete av Hanson som krigade sig in i straffområdet och lyckades peta fram bollen till bra läge för Arnot, som inte gjorde något misstag.

James, som skrev in sig i målprotokollet förra veckan efter en strålande insats mot Aston Villa, var tillsammans med Palmer ytterst nära att öka på Uniteds ledning, men båda missade sina respektive chanser och resultatet 3-0 stod sig matchen ut. Det var återigen en mycket nöjd Casey Stoney som berömde sitt lag efter matchen, men betonade vikten av att inte nöja sig utan fortsätta slita för fler segrar, trots en överlägsen inledning av säsongen. Nästa match spelas 23 september klockan 15.00 mot London Bees.