Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Valencia

Embed from Getty Images

Imorgon, tisdag, är Manchester United tillbaka i Champions League då Valencia kommer på besök. Efter en ganska bekväm insats i den första omgången mot schweiziska Young Boys (0–3) siktar nu laget på en andra raka seger för att befästa sin position i grupp H.

Manchester United

Det har stormat rejält kring United senaste veckan. Uttåget mot Derby i Carabao Cup, förlusten mot West Ham och interna konflikter mellan Pogba och Mourinho är några få exempel på hur det har sett ut senaste tiden.

Alla lag åker på förluster lite då och då men skillnaden är matchinsatserna Manchester United stod för mot såväl mot Derby som West Ham. Ett lag från Championship kommer till Old Trafford, spelar i princip ut hemmalaget och var sekunder från att vinna under ordinarietid. I London stadium var det inga gladare miner, många hade hoppats på en reaktion från spelarna efter onsdagens insats men det var för mycket begärt. United låg under med 2–0 i halvtid och matchen slutade 3–1 och förlusten var ett faktum.

Vilka kommer få starta på tisdag undrar ni med all rätt. Det är nuförtiden svårt att spekulera i hur José Mourinho tänker. Några exempel är ju att McTominay lirade som mittback i lördags, att Alexis Sanchez var inte ens med i truppen, eller att kapten Valencia stod över. Jag tror att Mourinho själv inte vet sin bästa startelva och han är inne på sin tredje säsong som tränare för United. Det säger en del.

Embed from Getty Images

David De Gea kommer starta i mål, det är lika självklart som att José Mourinho INTE kommer vara kvar i klubben när säsongen 19/20 drar igång. Antonio Valencia bör vara tillbaka i högerbacks positionen. Däremot finns det en chans att Victor Nilsson Lindelöf får se matchen från bänken och Eric Bailly ersätter och bildar mittbackspar tillsammans med evige Chris Smalling. Luke Shaw kommer förmodligen starta också om han är frisk och spelglad.

Mittfältet kommer bestå av Matic, Fred och Pogba. Gissningen är baserat på hur startelvan såg ut mot Young Boys. Det är också dom tre bästa alternativen man har på mittfältet. Dock tycker Fellaini säkert annorlunda. Alexis Sanchez kommer att vara tillbaka i truppen och om jag får återigen gissa så kommer han starta istället för Martial. Bredvid honom kommer Lukaku och Lingard försöka knäcka Valencia.

Saknas gör Rojo på grund av en skada, blir någon förvånad?

Möjlig startelva (4-2-3-1)

De Gea,
Valencia, Smalling, Bailly, Shaw,
Fred, Matic, Pogba,
Alexis, Lingard och Lukaku.

Valencia

De har förmodligen startat säsongen sämre än Manchester United, det kan man knappast tro. I helgen kom första vinsten när de bortaslog Real Sociedad (0–1). I La Liga har de spelat sju matcher, 1W, 5D,1L och ligger just nu på en elfte plats i tabellen.

I Champions League var det ingen vidare start heller. De tog emot Juventus på Mestalla och trots en man mer i cirka timmen lyckades de inte hota ordentligt. Juventus tog en bekväm bortaseger och slutsiffrorna skrevs till 0–2. Snacket efteråt handlade mest om såvida det var rätt eller fel att visa ut Cristiano Ronaldo.

Spelare att hålla koll på är förstås lånet från Chelsea, Michy Batshuayi som har hittills startat alla ligamatcher och stått för ett mål. Vi kommer också få se ett bekant ansikte i form av före detta Arsenal mittbacken Gabriel Paulista.

Embed from Getty Images

Missar matchen gör forwarden Santi Mina på grund av en knäskada.

Möjlig startelva (4-4-2)

Neto
Vezo, Paulista, Diakhaby, Lato,
Parejo, Kondogbia, Soler, Cheryshev,
Gamerio och Batshuayi.

Historik

Totalt har lagen emellan möts åtta gånger i tävlingssammanhang. Manchester United har vunnit 2 av dessa matcher, kryssat 5 och förlorat 1. Senast lagen möttes var i december 2010 där det blev 1–1 på Old Trafford. En slutsats man i alla fall kan dra är att det kommer vara en jämn match som mycket väl kan sluta oavgjort, låt oss säga att den också slutar 1–1.

Visste ni att…

…så sent som 2010 spelade David Silva, David Villa, Juan Mata, Jordi Alba, Isco och den underskattade Joaquín alla i Valencia. En hyfsad bra trupp.

Matchfakta

Manchester United
Valencia

Matchinformation

Turnering: Uefa Champions League, gruppspel, 2:6
Tid: Tisdagen den 2 oktober 2018, 21.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Teve: Viasat Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador:

  • Rojo (skadad, inget datum)
Tveksamma:

  • inga tveksamma
Avstängda:

  • inga avstängda
Position: 10:e3-1-310-1210
Bästa målskytt: Lukaku (4)
Position och bästa målskytt avser den inhemska ligan.
FORM
V2/9BurnleyBPL2-0
V15/9WatfordBPL2-1
V19/9Young BoysBCL3-0
O22/9WolvesHPL1-1
O25/9DerbyHLC2-2[2]
F29/9West HamBPL1-3
[2] Derby vann 8-7 på straffar.

Valencia

Skador:

  • Mina (knä, inget datum)
Tveksamma:

  • Gaya (muskel)
  • Piccini (sjuk)
Avstängda:

  • inga avstängda
Position: 10:e1-5-15-68
Bästa målskytt: Batshuayi. Cheryshev, Gameiro, Moreno, Parejo (1)
Position och bästa målskytt avser den inhemska ligan.
FORM
O2/9LevanteBligan2-2
O15/9Real BetisHligan0-0
F19/9JuventusHCL0-2
O23/9VillarrealBligan0-0
O26/9Celta VigoHligan1-1
V29/9R SociedadBligan1-0

United mot Valencia

Totalt: 82-5-17-4
Hemma: 41-3-05-2
SENASTE MÖTENA
O2001-02-14BCL0-0
O2001-02-20HCL1-1
V2010-09-29BCL1-0
O2010-12-07HCL1-1

United mot Spanien

Totalt: 5213-21-1863-72
Hemma: 249-10-5

Valencia mot England

Totalt: 3511-15-930-32
Borta: 163-9-4

Domare: Slavko Vincic

Assisterande: Lancnik, Kovacic, målområde: Kajtazovic, Ponis, fjärdedomare: Zunic.
M
CL 2018/19:00000
CL 2017/18:211000
CL totalt (kval exkluderat):314000