Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen – Lång frånvaro för Fosu-Mensah, Wilson gör mål igen

Embed from Getty Images

I lånekollen noterar vi något så ovanligt som att Dean Henderson börjat släppa in mål. Vi noterar också att Steve Bruce tenderar att inte veta sitt eget bästa som bänkar Axel Tuanzebe för att sedan låta honom spela högerback. James Wilson har, hör och häpna, gjort mål och vi har trots allt en serieledare i våra led. Han råkar bara vara utlånad. Demetri Mitchell fortsätter att imponera i Hearts.

Dean Henderson, Sheffield United

Dean Henderson höll säsongens tredje nolla i Sheffield Uniteds hemmamöte med bottenlaget Birmingham den 19 september. Det följde han sedan upp med att två insläppta tre dagar senare när Sheffield åter tog sig in på vinnarspåret genom 3-2 hemma mot ytterligare ett bottenlag, nämligen Preston. Två insläppta blev det även i helgen, när Millwall slogs tillbaka med 3-2 på bortaplan. I och med segern tog sig Sheffield United upp på fjärde plats i tabellen.

Det är svårt att klaga när ett lag vinner, men faktum är att Henderson de senaste två matcherna släppt in fler mål än han gjorde under de föregående sex matcherna sammanlagt. Sägas ska att Sheffield United spelar med samma tre mittbackar så gott som hela tiden och att Henderson med fog borde känna dem. Hur som, det är trots allt som att klaga över för många paket på julafton att klaga på Hendersons sammanlagda insatser. Det är bara det att vi vant oss vid en så hög lägstanivå.

Joel Pereira, Vitoria Setubal

Efter att ha stått över cupmatchen mot Nacional stod Joel Pereira åter mellan Vitoria Setubals stolpar i mötet med topplaget Porto. Det blev en hedersam förlust med 2-0 efter att Pereira svarat för ett par bra räddningar och hållit siffrorna nere. Igår, mot Vitoria Guimaraes, fanns Pereira åter med. Vitoria Setubal var på väg mot en 1-0-förlust men räddade en sen poäng genom Nuno Valente. Pereira verkar utgående från de något knapphändiga rapporterna ha gjort en bra match. Vitoria Setubal ligger på 14:e plats i serietabellen och har bara en poäng ner till nedflyttningsplats.

Cameron Borthwick-Jackson, Scunthorpe United

Det talades om att Cameron Borthwick-Jackson skulle stå inför en längre skadefrånvaro efter att ha blivit utburen på bår med en befarad hjärnskakning mot Wimbledon för två veckor sedan. Så blev det inte. CBJ har spelat 90 minuter mot såväl Shrewsbury och Burton sedan dess. Scunthorpe verkar dessutom ha fått upp farten under nye tränaren Stuart McCall. Mot Shrewsbury blev det seger med 1-0, mot Burton blev det 0-0. Borthwick-Jackson har spelat vänsterback bägge matcherna.

https://twitter.com/BenUTFR/status/1046362595777818626

Matty Willock, St Mirren

Nej, Matty Willocks andra sejour i Skottland har verkligen inte varit lyckosam så här långt, vare sig för Willock eller St Mirren. I bottenmötet med Hamilton förra veckan blev det förlust med 3-0. Willock fick då ett fem minuter långt inhopp när matchen redan var körd. Mot Hibernian i helgen blev Willock kvar på bänken hela matchen. Något märkligt kan tyckas då St Mirren dels går dåligt och dels då Willock ändå får anses kunna ligan efter sin sejour i St Johnstone i våras.

Axel Tuanzebe, Aston Villa

Efter goda betyg som mittback mot Blackburn för två veckor sedan trodde vi att Steve Bruce skulle ta förnuftet till fånga och börja spela in Axel Tuanzebe som mittback i Aston Villa. Ack så fel vi hade. Bruce valde helt sonika att placera Tuanzebe på bänken både mot Rotherham (seger 2-0) och Sheffield Wednesday (förlust 2-1). När Villa så gästade Bristol i fredags fanns Tuanzebe åter med, denna gång som högerback. Bruce gav honom fulla 90 minuter i en match som slutade 1-1. Exakt varför Bruce väljer Mile Jedinak framom Tuanzebe när resultaten dessutom inte går med Aston Villa låter vi vara osagt, men det ser onekligen en aning märkligt ut.

James Wilson, Aberdeen

Stoppa pressarna. James Wilson har gjort mål för ett seniorlag. Hemma mot Motherwell blev det seger 1-0 och en nöjd Wilson byttes ut efter 62 spelade minuter. Då hade han gjort det som blev matchens enda mål efter ha smitit in perfekt i boxen och rullat in bollen.  62 minuters speltid blev det även i bortamötet med Celtic i helgen. Denna gång lämnade Wilson dock planen mållös då Aberdeen föll med 1-0. Målet mot Motherwell var annars Wilsons första sedan den 20 januari i år då han nätade för Sheffield United mot Norwich.

Tim Fosu-Mensah, Fulham

Efter att ha sett förlusten mot Manchester City från bänken fick Tim Fosu-Mensah chansen som högerback hemma mot Watford förra veckan. Saldot för Fulhams del blev en poäng efter 1-1. Saldot för Fosu-Mensahs del blev 90 minuter speltid och ett gult kort. I lördags, borta mot Everton, fanns Fosu-Mensah åter med från start. Matchen han dock inte bli mer än åtta minuter gammal innan olyckan var framme. Fosu-Mensah krockade med hemmalaget Dominic Calvert-Lewin och fick bäras ut på bår. Rapporterna talar om att Fosu-Mensah slog axeln ur led och dessutom fick skador på ligament kring axeln. Fosu-Mensah fördes till sjukhus för undersökning och inga vidare uppgifter finns om hur lång frånvaron blir. Rapporterna under söndagen talade om fyra månader, men vi ska hoppas att holländaren kommer lindrigare undan än så.

https://www.instagram.com/p/BoUXve0nS1Z/?utm_source=ig_web_copy_link

Kieran O’Hara, Macclesfield Town

Macclesfield och Kieran O’Hara inkasserade fjärde raka förlusten när man gästade Morecambe förra veckan. O’Hara fick vittja nät två gånger och hemmalaget vann med 2-1. Ett litet, litet fall framåt noterar vi från den gångna helgen mot Forest Green Rovers. Med O’Hara i målet fixade man 1-1 och säsongens tredje poäng. Det negativa då? Ja, Macclesfield halkade ner till sista plats i League Two och frågan är hur säkert tränaren Mark Yates sitter.

Demetri Mitchell, Hearts

Framgångssagan fortsätter för Hearts och Demetri Mitchell. 0-0 hemma mot Livingston var måhända en missräkning för serieledarna och Mitchell som fick 90 minuter som vänstermittfältare. När Hearts i veckan tog sig vidare till semifinal i ligacupen hade Mitchell fått flytta ner ett pinnhål. Det blev 4-2 mot Motherwell, 90 minuter speltid och ett gult kort. Heartsmanagern Craig Levein gillade tydligen vad han såg då, för i 2-1-segern hemma mot St Johnstone i lördags fick Mitchell förnyat förtroende som vänsterback. Noterbart är att Mitchell spelat 90 minuter i fem raka matcher sedan ankomsten till Hearts.