Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens: ”Jag är fortfarande naiv”; Lingard och Herrera skadade

Det är äntligen dags för Champions League spel på Old Trafford igen. Imorgon möter Manchester United spanska Valencia och har siktet inställd på en andra raka seger i grupp H. 

Under eftermiddagen höll en pressad José Mourinho presskonferens där han meddelade bland annat att Lingard, Herrera, Rojo och Young kommer missa matchen på grund av skador. 

Presskonferens

Under presskonferensen berättade José att han är fortfarande naiv och inte har förändrats speciellt mycket sedan han började sin tränarkarriär.

”Efter 20 år i branschen kan jag fortfarande tro att jag är naiv. Jag tror inte att någon av spelarna inte är ärlig mot mig.” 

Och på frågan om han riskerar att förlora jobbet om inte resultaten blir bättre svarade han kort och konsist:

”Nej, jag tror inte det.” 

Om läget i truppen berättade José Mourinho att Rojo, Herrera, Young och Lingard kommer att missa morgondagens match. Detta på grund av olika skador. Det är oklart hur länge de blir borta.

Samtidigt gav han en oklar kommentar kring hur truppen hanterar nuvarande situation.

”Vissa spelare i truppen bryr sig mer än andra”

Nemanja Matic närvarade också och han gav en ärlig åsikt kring hans och lagets insats i lördagens förlustmatch mot West Ham.

”En av mina sämsta matcher sedan jag kom till Manchester United.” 

Matic försökte också förklara att allt hänger inte på tränaren utan att spelarna bär ett ansvar.

”Man blir inte glad när man förlorar matcher. Tränaren försöker vända det negativa trenden och alla som jobbar runt om i klubben är fokuserade och vill ge allt. Morgondagens match kommer i en perfekt tajming för oss.” 

Zidane ny tränare i United?

Det är The Telegraph som skriver att den gamla Real Madrid-tränaren Zidane är Manchester Uniteds första alternativ om de väljer att ge Mourinho sparken. Det är som sagt ännu ett rykte som kopplar ihopa Zidane och United, återstår att se om det ligger någon sanning i det.

Valencia bekräftar sin trupp

Som sagt kommer spanska Valencia på besök imorgon tisdag till Old Trafford för omgång två i Champions Leauge. Nu har de släppt truppen som reser till Manchester. Jag kan inte notera något anmärkningsvärt utan de som ska vara med är med. Vi får se hur de väljer att ställa upp på planen.

Om man inte orkar vänta till matchen imorgon så kan man alltid ladda upp med att se höjdpunkter från hur det såg ut senast lagen möttes. En jämn match på Old Trafford som slutade 1-1. Vi får hoppas på ett bättre resultat imorgon.