Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Marotta och Conte; Sanchez besviken; Appiah scoutad

Embed from Getty Images

Det är tisdag, det är Champions League-omgång. Det betyder förstås att det mesta av fokuset riktas mot kvällens möte med Valencia på Old Trafford. I skuggan av den matchen noterar vi att Juventus tidigare sportchef Giuseppe Marotta är näste man på tur att ryktas till United. På köpet kunde man eventuellt få en man vid namn Antonio Conte. I övrigt noterar vi att United fortsätter scouta unga inhemska spelare och att Mason Greenwood fyllt år.

Giuseppe Marotta en man för United?

Juventus mångårige sportchef Giuseppe Marotta är den senaste i raden att länkas ihop med Manchester United och en roll som sportchef. Marotta har varit med om att bygga upp dagens framgångsrika Juventus, en klubb han i lördags meddelade att han lämnar. Det är den italienska tidningen Corriere dello Sport som i sin pappersversion (gissningsvis, eftersom italienska tidningar inte alltid släpper heta nyheter på nätet) talar om att nästa anhalt kan vara Old Trafford för den 61-årige italienaren. Det närmaste vi kommer då vi ögnar igenom tidningens webb är en artikel om Marottas vänskap och täta kontakt med Antonio Conte.

Därmed görs även kopplingen att Marotta, i händelse av en anställning hos United, skulle ta med sig Antonio Conte som ny tränare istället för José Mourinho. Vi ska dels ta snacket om Marotta som sportchef med en nypa salt och dels även snacket om att Conte skulle komma ”på köpet”. Klart är dock att diskussionerna kring besättandet av en tjänst som sportchef rullar vidare, inte sällan i takt med att dåliga resultat trillar in.

Embed from Getty Images

Sanchez besviken

Inte alltid så pålitliga Daily Mirror rapporterar att Alexis Sanchez, inför sin närmsta krets, gjort klart att han är mäkta upprörd över behandlingen från José Mourinho den senaste tiden. Chilenaren satt på bänken mot Young Boys i Champions League-premiären. Det samma skedde mot Derby varpå han petades helt ur truppen till mötet med West Ham i lördags. 29-åringen har inte fått den start på säsongen som sommaren och försäsongen hintade om och står fortfarande med en nolla i målkolumnen. Daily Mirror menar att Sanchez kan antas ångra sin flytt till United och att Mourinho, inför resten av truppen, kritiserat honom för hans höstform.

Embed from Getty Images

Arvin Appiah uttittad

Nottingham Post rapporterar att Manchester United, Arsenal och Everton haft scouter på plats för att se Leeds och Nottingham mötas i Professional Development League igår. Leeds vann med 2-0 men det scouterna ska ha fokuserat på var Nottinghams Arvin Appiah. Högermittfältaren fyller 18 år i januari och är bofast i det engelska U17-landslaget. Appiah, som är född i England och har rötter i Ghana, räknas som en stor talang och väntas göra a-lagsdebut för Nottingham inom kort.

Embed from Getty Images

Greenwood åldras

Försenade gratulationer på 17-årsdagen riktar vi till vår stortalang Mason Greenwood. Uniteds junioranfallare firade födelsedag igår.