Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho sitter säker; Dalot nominerad

Det är Independent och ESPN som rapporterar att José Mourinho hittills sitter säker och har Ed Woodwards förtroende.

Diogo Dalot har redan gjort debut för Manchester United. Nu kommer det en ännu glädjande nyhet för högerbacken. Han är nominerad till det ärofyllda priset ”Golden boy”.

José Mourinho sitter säker

Manchester United har nu gått fyra matcher utan seger, i alla tävlingar. Det och den uppstådda konflikten mellan José och Paul Pogba har satt en stor press på ledningen. Men om man ska tro på Independent och ESPN så har Mourinho fortfarande förtroende från ägarfamiljen Glazers och Ed Woodward.

Independent skriver att landslagsuppehållet kommer i perfekt tid eftersom ledningen kommer då att ha tid över att sitta och diskutera såvida José Mourinho är fortfarande rätt man att leda United eller inte. Skulle Manchester United sparka José Mourinho kommer de behöva betala 12 miljoner euro, cirka 124 miljoner kronor, för att lösa ut honom från kontraktet, enligt Independent.

Embed from Getty Images

ESPN är inne på samma spår. De skriver att ledningen är väl medvetna om konflikterna som finns i omklädningsrummet men de har fortfarande förtroendet för José och tror att han kommer kunna vända den negativa trenden. Man skriver vidare att det finns en chans att Mourinho sparkas men först då det blir klart matematiskt att Manchester United missar Champions League nästa säsong, precis som David Moyes och Louis Van Gaal.

En annan anledning för ägarna att vänta med att sparka Mourinho är de få alternativen som finns till en lämplig ersättare, skriver ESPN.

Böter kan vänta för Manchester United

Som de flesta känner till blev tisdagens match uppskjuten med fem minuter. Anledningen var att United kom till Old Trafford försenade på grund av den svåra trafiken utanför arenan. José Mourinho kritiserade polisen efter matchen för att de vägrade ge eskort. Manchester-polisen svarade sedan med att de ansåg att det inte fanns en hotbild mot varken spelare eller ledare och att de inte kan erbjuda sådan tjänst varje gång Manchester United spelar.

Nu meddelar UEFA att man har öppnat en utredning på grund av den sena ankomsten och som kan leda till böter.

Diogo Dalot nominerad till Golden boy

Nyförvärvet och högerbacken Dalot har all anledning att jubla. Efter att ha avklarat debuten med godkänd insats kommer det nu en till glädjande besked för den unga portugisen. Han är nominerad till det ärofyllda priset ”Golden boy” och är med bland världens allra bästa fotbollstalanger. Bland de nominerade hittar vi franska supertalangen Kylian Mbappé och Liverpools Alexander-Arnlod.

Bland spelare som har representerat Manchester United så har Wayne Rooney (2004), Anderson (2008), Paul Pogba (2013) och Anthony Martial (2015) alla vunnit priset tidigare.

Oftare flyg till Manchester

Ryanair meddelar att från och med april 2019 kommer det finnas flera avgångar mellan Landvetter i Göteborg och Manchesters flygplats, närmare bestämt gäller det mest söndagar och onsdagar. Med andra ord blir det nu enklare att flyga för att se Manchester United spela fotboll, i alla fall för dem som bor i Göteborg.