Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens; Cry babies; Player of the month

På lördag är det dags för hemmamatch mot Newcastle. Som sig bör inför varje match höll Mourinho presskonferens inför ett gäng nyfikna journalister som släpat sig till Carrington denna tidiga fredag.

Embed from Getty Images

På förhand hade vi fått höra att förmodligen inga av spelarena som var borta i matchen mot Valencia skulle återvända mot Newcastle. Men under morgonens presskonferens bekräftade Mourinho att Ashley Young är tillbaka och redo för spel. Dock är fortfarande Rojo, Herrera och Lingard borta.

Som kommentar kring Uniteds något haltande resultat svarade Mourinho, i sedvanlig Mourinhoanda, avvärjande med att säga att resultat såhär tidigt på säsongen sällan speglar det slutgiltiga utfallet. I fortsättningen av utfrågningen konstaterar Mourinho att det finns många olika anledningar till att spelet inte fungerar som det ska men vilka dem anledningarna är vill han inte gå in på. Han svarar dock kallt, vid konstaterandet att United endast vunnit en match hemma denna säsongen, att tre oavgjorda matcher inte är känslan av seger, men heller inte känslan av förlust.

Embed from Getty Images

För att vända lagets uttryckta mellanmjölkskänsla till en känsla av seger är lördagens match mycket viktigt.  Men Benitez är en svår nöt att knäcka enligt Mourinho som hyllar spanjoren för hans taktiska skicklighet och hans väl organiserade lag. Mourinho förväntar sig att det blir en tuff match då Benitez och hans mannar alltid kommer väldigt väl förberedda till sina matcher och, i synnerhet mot topplagen, ofta presterar väldigt bra.

Mourinho avslutar presskonferensen genom att inte besvara frågan om han gör allt han kan för att vända den nedåtgående spiral som är ett faktum. Känns tryggt!

Se hela presskonferensen här.

Cry babies

Kritiken fortsätter att hagla även från forna Unitedspelare. Bland annat har vi fått höra syrliga uttalanden från spelare som Paul Scholes och Berbatov. Sist i raden at kritiker är den sällan blygsamme Roy Keane som i en TV-intervju gav spelarna en känga.

Är man en Unitedspelare och man sätter på sig den tröjan så ska man ge 100 % oavsett om man har en dispyt med någon i truppen. Det finns många ”Cry babies” där ute, säger Keane som verkar tröttnat på tjafset från spelarna och istället vill se resultat.

Player of the month

Föga förvånande har Luke Shaw blivit framröstad som månadens spelare av Uniteds supportrar, igen. I Augusti röstades Lukes Shaw, för första gången, fram som månadens spelare i Uniteds trupp och nu har han alltså kammat hem priset igen. Den före detta Southamptonspelaren hyllas för sitt enträgna arbete på planen och sina fina crosspassningar. Fansen verkar gilla en slitvarg som som lägger löpmeter bakom sig. I matcherna mot Wolves och West Ham var han den spelaren i truppen som sprang absolut mest.

Shaw är tacksam för att fansen uppmärksammar hans hårda arbete men är tydlig med att han inte kommer att låta detta stiga honom åt huvudet. Han kommer att fortsätta göra sitt jobb, jobba hårt och fortsätta att göra det som tränare och staben säger åt honom att göra.

Topp tre i omröstningen var:

  1. Luke Shaw
  2. David De Gea
  3. Marouane Fellaini