Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Newcastle United 3-2

Embed from Getty Images

Diskussionerna inför denna hemmamatch kom såklart att domineras av Mourinhos vara eller icke vara. Det hade tidigare under dagen framkommit information som sade att klubben bestämt sig för att fimpa portugisen, oavsett kvällens resultat. Kvällens seger betyder alltså ingenting, om vi ska tro ryktena. Sorry! 

Mardrömsstart

Det dröjde inte mer än sju minuter innan United återigen befann sig i brygga. Det var ett komplett defensivt misstag, där Young spelade huvudperson, som kom att orsaka gästerna tidiga mål. Efter ett inkast, där Matic missade chansen att plocka ned bollen och potentiellt vända spelet, behövdes det inte många insatser för än Newcastles Kenedy satt 0-1.

Embed from Getty Images

Tyvärr kan man väl inte säga annat än att den mardrömslika starten var exakt vad man hade förväntat sig. Men det skulle snart komma att bli betydligt värre. Tre minuter efter första målet var det dags igen. Ytterligare en defensiv tavla, som föranleddes av ytterligare ett inkast, innebar att Muto snurrade upp Bailly och gästerna befann sig strax därefter i en trygg tvåmålsledning.

Starten på lördagskvällen var värre än den värsta mardrömmen, både hemma i tv-soffan och ute på planen. Efter ynka tio minuter hängde Unitedspelarna med huvudena och blickarna var tomma. Mourinho härjade vilt längs sidlinjen och slog ut med händerna. Själv skrek jag i frustration i mina gästers sällskap.

Embed from Getty Images

Andra halvlek

Vi gick till vila omfamnade av ett kompakt mörker och andra halvlek tydde inledningsvis inte på några förbättringar. Tempot var lågt och bollkontrollen långt från godkänt. Förvisso producerades ett och annat skott mot mål, bland annat missade Matic öppet mål, men vid samtliga försök var kvalitén på tok för dålig. Vi frågade oss i matchdagsbloggen om vi någonsin sett något sämre och. Nä, vi har nog inte det.

Embed from Getty Images

Men så efter 70 minuter kom en ljusning. En inbytt Mata tog saken i egna händer när hans lagkamrater inte förmådde att prestera och reducerade med en elegant frispark som skruvade sig över muren och in i Dubravkas vänstra hörn.

Reduceringsmålet gav energi och förmådde Unitedspelarna att driva upp tempot, detta i takt med att Newcastlespelarna började tappa något av det samma. Pressen blev högre och högre på Uniteds offensiva planhalva och sex minuter efter första målet kom så kvitteringen. Målet kom efter att Pogba klackat fram bollen till Martial, som visat framfötterna efter Matas förlösande kvitteringsmål.

Embed from Getty Images

Med 2 – 2 på resultattavlan tog United greppet om matchen. Ett ledningsmål för hemmapubliken hängde i luften och efter många enträgna försök kom det tillslut. På tilläggstid lyckades Sanchez, som kommit in istället för Rashford, skjuta United till ledning och slutlig seger.

Ingenting har förändrats

Jag unnar er alla, på plats på arenan eller inte, den vändning som United gav er ikväll. Ni har förtjänat det! Vi plockar med oss tre svårfångade poäng från denna hemmamatch och återigen fick vi höra publiken sjunga på Old Trafford. Det var vackert och det var känslomässigt men i slutänden förändrar detta ingenting. Ingeting har förändrats gällande den monumentala kris som vi befinner oss i. Det var trots allt ett United i brygga på hemmaplan mot Newcastle. Vi kan anta att tonerna kommer att dämpas under dem kommande dagarna men det är fortfarande ett faktum att en förändring måste komma till stånd.