Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Uppgifter: Mourinho sparkas oavsett resultat mot Newcastle

Under fredagskvällen gick The Mirror ut hårt med att José Mourinho kommer att få sparken från Manchester United, oavsett resultat i matchen mot Newcastle. Ett besked som, om det är sant, faktiskt är något oväntat men samtidigt lär glädja många som tröttnat på den fotboll Mourinho står för, särskilt som den inte gett de resultat som hoppats på.

Embed from Getty Images

Uppdaterad vid 08.25 med Simons Stones kommentar.

Det var sent på kvällen, ja faktiskt natt svensk tid, som artikeln som toppar Mirrors sportsektion rullades ut. David McDonnell skriver att ”senior United sources” (mer om det nedan) säger att United kommit till vägs ände med Mourinho. Spelare, fans och personal i klubben skall känna att Mourinhos agerande har lett till en splittring som klubbledningen inte längre känner är möjlig att överbrygga.

Huruvida Mourinho själv vet, eller känner på sig, att något är på gång vet varken vi eller Mirror i nuläget, men att han var nedslagen och tystlåten på den tidiga presskonferensen igår är inte svårt att hålla med om.

Zidane eller Carrick?

Enligt artikeln skall Zinedine Zidane, som ju är den ende det faktiskt pratas om som ersättare, vara favorit att ta över. Om han själv tycker det, eller om det är Woodward eller någon annan som har honom som favorit att ta över framgår inte. Det skrivs också att Michael Carrick kan få ta över tillfälligt innan en ny tränare är på plats.

En liten disclaimer

Det skall sägas att källorna inte är de starkaste, bara så vi får med det. David McDonnell, som skrivit artikeln, hänvisar som sagt till ”senior United sources”, och den exakta betydelsen av det är oklart. Det skall sägas att McDonnell var väldigt tidig med att påstå att Louis van Gaal skulle få sparken oavsett hur det gick i FA-cupfinalen det året, men han var också ett halvår tidigare säker på att van Gaal skulle så sparken redan då. Så hur bra hans källor är skall vi låta vara osagt, bara så vi tänker på det. Att övrig engelsk media har inte hakat på lika stort kan också vara bra att ha med sig, det verkar med andra ord inte vara någon källa som gått ut till fler medier.

Uppdatering. En av de journalister som brukar ha bäst koll på United är Simon Stone från BBC, som nu på morgonen twittrar att enligt hans uppgifter som skall Mourinho ingenstans i nuläget, utan att han fortfarande har styrelsens förtroende.

Neville inte nöjd

Gary Neville har vädrat sitt missnöje i fem minuter på Sky Sports. Han går till stor del ut och försvarar Mourinho och påstår att problemet ligger högre upp i Uniteds ledning. ”Människorna i styrelserummet som har hand om fotbollen är inte i närheten av bra nog. De är inte kvalificerade, de spelar Football Manager med den största klubben i världen”.

Se hela videon i den här länken.

Vi återkommer givetvis i ämnet när vi får reda på något mer.