Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Jag tror faktiskt inte att det räcker den här säsongen

Det har återigen blivit dags för frågor och svar med Muss. Knappt en fjärdedel av Premier League 2018/19 har spelats, och nu när vi har landslagsuppehåll kan det vara lämpligt att gå igenom vad vi tycker om säsongsstarten.

Diskutera gärna i vår diskussionsgrupp vad ni tycker.

Åtta omgångar är spelade. United är åtta i tabellen, sju poäng från serieledning. Är det i linje med vad du väntat dig?

Lee Sernehov: Nej, jag trodde att vi skulle ha mer poäng och en bättre placering, men det känns som United går bakåt och inte framåt i sin utveckling.

Ibraheem Alsalman: Nej, jag trodde vi skulle vara närmare toppen än vad vi är idag.

Marcus Beijar: Ja, tyvärr. Sommaren och försäsongen gav ingen orsak till optimism. Sju poäng är ingenting i det långa loppet, men det är en övermäktig vandring då spelet ser ut som det gör.

Björn Appelgren: Nej. Motståndet hittills har (på pappret) varit för enkelt för att ha förlorat så många poäng. Det har varit en riktigt usel start.

Mikael Österdahl: Prestation och resultat är sämre än mina redan låga förväntningar. Vi har trots allt haft ett ganska generöst spelschema.

Adam Fröberg: Både ja och nej. Hade förväntat mig en tuff säsong, framförallt i starten på den. Men trodde samtidigt att det skulle se någorlunda bättre ut än det gjort.

Gustav Brinck-Larsen: Nej, baserat på matcherna trodde jag vi skulle ha minst sex, egentligen sju eller tio poäng mer än vad vi nu har.

Liverpool, City och Chelsea delar på serieledningen. Förvånar det dig?

Lee Sernehov: Nej, jag trodde att både City och Pool skulle vara där uppe, speciellt Pool nu när de köpt målvakt och en grym mittback. Chelsea har kvalitén i laget så det borde egentligen inte vara förvånande, det hängde bara på om den nya managern fick igång dem direkt.

Ibraheem Alsalman: Nej, och jag gissar också på att det kan vara dessa tre lag som det kommer handla om i slutändan. Många har underskattat Chelsea men med Hazard i toppform kan de gå hur långt som helst. Dessutom tog de in Jorginho som är en toppenvärvning.

Marcus Beijar: Liverpool och City förvånar inte, att Chelsea däremot skulle vara så pass bra poängmässigt förvånar en aning. Tror att de kommer att tappa successivt, men det oaktat aspirera på topp 4.

Björn Appelgren: Ja lite. Trodde faktiskt vi skulle vara med där uppe inledningsvis. Hade inte förväntat mig Chelsea så högt heller.

Mikael Österdahl: Det är aningen överraskande att Chelsea har varit så bra så snabbt. Samtidigt har vi sett det från den spelargruppen förr.

Adam Fröberg: Inte förvånad över de två förstnämnda. Jag tippade förvisso Chelsea som trea inför säsongen, men trodde inte att de skulle hänga på såpass bra som de faktiskt gjort. De har ju även matchat de två andra lagen spelmässigt, vilket är både förvånande och imponerande…

Gustav Brinck-Larsen: Att Chelsea är med däruppe förvånar mig, jag trodde det skulle ta längre tid för dem att få ihop det. Liverpool och City skall ju vara med hela vägen i år, så att de är där är inte förvånande.

Arsenal är seriefyra, två poäng efter topptrion. Förvånar det dig?

Lee Sernehov: Tror att alla från fans till Arsenals ledning är nöjda med starten efter att ha haft en manager så länge som de Hade. De har fått den starten de behövde för att få igång ett självförtroende med den nya managern.

Ibraheem Alsalman: Nej inte speciellt mycket. Det är effekten av en ny tränare men de kommer droppa så småningom.

Marcus Beijar: Ja. Emery har faktiskt fått bättre fason på laget än jag trott. Det är trots allt inga jättenyförvärv de gjort, men det verkar som om kollektivet gör jobbet desto bättre.

Björn Appelgren: Ja, de har väl inte riktigt truppen för topp 4. Men med det sagt. Arsenal har gjort det bra.

Mikael Österdahl: Arsenal påminner lite om förra säsongens United, i den mening att deras resultat är mycket bättre än deras prestation. Återstår att se om Emery får ordning på skutan eller om verkligheten kommer ikapp.

Adam Fröberg: Lite förvånande är det, trots allt. Trodde att Unai Emery skulle behöva än längre inkörningsperiod än så här, samtidigt som de haft ett gynnsamt spelschema efter de två inledande omgångarna. Offensivt har Arsenal bra material, så där förvånar det inte något märkvärdigt.

Gustav Brinck-Larsen: Ja, de går bättre än jag trodde. Trodde att Arsenal skulle ligga ungefär där vi gör.

Embed from Getty Images

José Mourinho har varit i rejält blåsväder i början av säsongen. Hur länge tror du att han sitter kvar?

Lee Sernehov: Jag tror han blir kvar säsongen ut även om det inte blir CL-plats. Skulle det braka ihop helt och vi dalar mot 10-12 platsen mot slutet av säsongen då får han nog gå innan. Men tror United och Mou skiljs åt i någon form av uppgörelse.

Ibraheem Alsalman: Han får till årsskiftet på sig att försöka vända detta sedan har jag svårt att se att han sitter kvar efter det om resultaten fortsätter vara som det gör. Spelschemat vi har framför oss tror jag blir en viktig faktor om hur ledningen kommer resonerar.

Marcus Beijar: Efter att vi förlorat mot Crystal Palace i slutet på november.

Björn Appelgren: Han borde gått efter West Ham. Tror inte han sparkas innan CL är teoretiskt omöjligt. Men vem vet, en eller två chockförluster till i PL.

Mikael Österdahl: Så länge vi har en realistisk chans att nå nästa säsongs Champions League. Erfarenheten berättar att Woodward väntar in i det längsta med att sparka sin manager.

Adam Fröberg: Jag tror att han sitter kvar så länge CL-platserna är inom nåbart räckhåll, precis som med Moyes och Van Gaal. Jag hoppas dock att han får kicken så snart som möjligt…

Gustav Brinck-Larsen: Tills den här säsongen är helt körd, tyvärr. Jag tröttnade i början av den här säsongen och tycker han borde vara borta nu, men det verkar ju inte bli så.

Om Mourinho får gå, vem vill du ha in istället?

Lee Sernehov: Jag vet faktiskt inte, mycket skriverier om Zidane och jag tror han kan få ut mer av det laget vi har men ser inte han som en lagbyggare och något långsiktigt. Jag vill se United spela som United skall spela igen, jag vill se att vi tar tillbaka vår borg och får lag att känna rädsla igen. Även om vi ligger under med två mål så skall lagen tänka att det är United och allt kan hända. Men vem som skall få tillbaka spelet och få laget att se ut som MANCHESTER UNITED igen vet jag inte.

Ibraheem Alsalman: Realistiska Zidane. Men jag hade tagit Juves Allegri. Han har varit där ett par år och byggt upp Juventus till det lag de är nu. Har vunnit cupen och ligan fem år i rad och spelade två CL-finaler på de fyra senaste säsongerna. Det talar för sig självt.

Marcus Beijar: Det är väl där problemet ligger, jag vet faktiskt inte vem som ska in istället. Tränarbyten ska enligt mig inte ske under säsongen, så troligt är väl en interimslösning med McKenna och Carrick och en ny lösning till sommaren. Jag vill ha Pochettino, men det lär inte hända.

Björn Appelgren: Jag är romantisk. Vill tillbaka till svunnen tid. Ge Giggs chansen. Behåll Carrick. Låt Scholes få en tränarroll. Butt är redan där. Sen kan team Beckham bli nya Woodward kanske, hahaha…

Mikael Österdahl: Det viktigaste är att vi får in någon – det vill säga en sportchef – som faktiskt kan identifiera en lämplig manager. Jag hoppas att vi tänker utanför boxen den här gången för det självklara namnet har redan misslyckats tre gånger i rad. Vem det skulle vara vet jag inte.

Adam Fröberg: Zidane verkar inte sugen på varken England eller att hoppa på något mitt under säsongen just nu. Det lämnar nästan enbart Leonardo Jardim eller en interim-lösning på bordet. Jardim, med tid, skulle kunna få ut enormt mycket ur det här laget. Men tror inte att Ed Woodward är sugen på att vänta. Laurent Blanc som interim säsongen ut och utvärdera sedan marknaden, är mitt tips.

Gustav Brinck-Larsen: Jag vet helt ärligt inte, finns ingen jag har direkt koll på som jag ser som lämplig. Jag vill inte ha in en gammal storspelare av nostalgiskäl, jag vill ha in en tränare som kan hantera ett topplag och är en vinnare. Vilket också exkluderar Pochettino.

Vilken spelare har varit den största positiva överraskningen hittills?

Lee Sernehov: Shaw tycker jag, efter alla hans ups and downs så känns det som han är påväg att bli den spelare som alla trodde.

Ibraheem Alsalman: Ingen. Möjligen Luke Shaw men det är ingen överraskning direkt. Alla trodde att bara han är skadefri kommer han vara en enorm spelare, vilket han bevisar det nu. Han har potentialen.

Marcus Beijar: Luke Shaw, utan tvekan. Nu har ju ingen spelare varit direkt jättebra, men måste man välja en så blir det han. Har varit stabil både defensivt och offensivt.

Embed from Getty Images

Björn Appelgren: Shaw.

Mikael Österdahl: Luke Shaw har faktiskt skött sig hyggligt. Svaret borde annars vara Andreas Pereira men det satte Mourinho stopp för.

Adam Fröberg: Luke Shaw måste jag ändå säga. Hade i det närmsta räknat ut honom, men som han startat säsongen visar han att det fortfarande finns mycket att hämta där! Han har en bit kvar i vissa aspekter, beslutsfattning sista tredjedelen och positionsspel defensivt bland annat, men en lovande inledning på säsongen.

Gustav Brinck-Larsen: Luke Shaw. Kommentar är egentligen överflödig.

Vilken spelare har varit den största negativa överraskningen hittills?

Lee Sernehov: Sanchez utan tvekan, om han spelas fel eller han bara är ur form det vet jag inte, men har man 4 miljoner i veckan så kräver jag större poängskörd

Ibraheem Alsalman: Alexis Sanchez. Har fått så många chanser av José men har inte tagit dem. Det känns som att han är tung och riktigt under press varje gång han spelar. Frågan är hur länge han står ut med det där pressen som tröja nummer 7 bär med sig?

Marcus Beijar: Hur lång tid har vi? Många har varit stora negativa överraskningar, men Paul Pogba kom trots allt tillbaka till Manchester som världsmästare. Väl där har han inte imponerat som spelare eller människa. Gör sig tillräckligt obekväm för att bli såld.

Björn Appelgren: Lukaku, Sanchez, Rashford, Matic, Pogba, alla…

Mikael Österdahl: Det gör ont i hjärtat att se Eric Bailly spela som han har gjort. Paul Pogba och Anthony Martial är andra som har presterat långt under mina förväntningar. Hedersomnämnande till alla andra, med undantag för Smalling, Dalot och Fellaini samt duon jag nämnde i föregående fråga.

Adam Fröberg: Alexis Sanchez. Försäsongen lovade mycket, men har skett för lite. Förhoppningsvis kan det matchvinnande målet senast kickstarta säsongen för chilenaren!

Gustav Brinck-Larsen: Sjukt nog Alexis. Efter hans usla vår trodde jag inte jag kunde ha några förväntningar på sig, men så gjorde han en bra försäsong och de gick upp igen. Och så har han varit komplett usel (bortsett från avgörandet sist) hela säsongen hittills.

Är det realistiskt att tro att United kan vinna Premier League den här säsongen?

Lee Sernehov: Realistiskt nja, hade vi haft en manager som alltid velat spela som dom sista 20 mot Newcastle. Eller som andrahalvlekarna mot City och Chelsea förra säsongen så absolut hade vi haft en chans. Men tyvärr tror jag att Mou kommer att köra sin tråkiga och defensiva fotboll resten av sin tid som Unitedmanager.

Ibraheem Alsalman: Nej nej nej och återigen, nej. De andra ”topplagen” är mycket bättre.

Marcus Beijar: Absolut inte. Det var inte realistiskt före säsongen, det är sett till inledningen en ren utopi.

Björn Appelgren: Nej. Men man ska aldrig sluta tro. Större poänggap har ätits upp.

Mikael Österdahl: Självklart inte. Även om vi avslutar med 25 vinster och 5 oavgjorda (det gör vi inte) räcker det bara till 93 poäng. Jag tror faktiskt inte att det räcker den här säsongen.

Adam Fröberg: Nej. Med Mourinho är det uteslutet, och innan han sparkas kommer vi vara allt för långt borta en titelstrid.

Gustav Brinck-Larsen: Nej, Liverpool och City har för mycket bättre trupper och drar fördel av de poäng de redan ligger före. Så topp fyra är det vi får hoppas på.