Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Lingard snart tillbaks; Fellaini bör kunna spela; genomgång av landskamper

Landslagsuppehållet är officiellt över, spelarna är på väg tillbaka till Manchester för rehab och taktiska genomgångar inför matchen mot Chelsea på lördag. Idag redovisar vi hur det gått för Uniteds A-landslagsspelare i gårdagens landskamper, vi har också roliga nyheter kring Fellainis och Lingards skador samt höjdpunkter från damernas match i söndags.

Fellaini bör kunna spela

Fellaini missade Belgiens landskamp mot Holland på grund av skada, men Belgiens förbundskapten Roberto Martinez ger lugnande besked och säger att Fellaini bör kunna spela på lördag.

”Han bör vara okej, han var bra inte 100 %. Han har en viktig match i helgen och det här var inte matchen att använda spelare som inte är 100 %.”

Lingard snart tillbaka

Det har varit lite oklart exakt vad som varit fel på honom, men Jesse Lingard verkar i alla fall vara på väg tillbaka från den skada som har hållit honom borta från plan de senaste veckorna. Enligt sin tweet siktar han mot… flygplanen?

Nåja, positiva nyheter även detta. Om han finns med mot Chelsea har vi ännu ingen information om.

https://www.instagram.com/p/BpAY6K4HDf3/?hl=en&taken-by=jesselingard

Höjdpunkter från Charlton

Uniteds damer fortsatte sin fina start genom att slå Charlton i söndags. Nedan har ni höjdpunkterna från matchen, en mer utförlig rapport kommer senare ikväll.

Landslagsspelarna

Tio Unitedspelare hade landskamper på tisdagskvällen eller natten till onsdagen.

Frankrike vände och vann med 2-1 mot Tyskland i Nations League, efter att ha legat under med 0-1 i halvtid. Paul Pogba spelade hela matchen för fransoserna.

Elfenbenskusten mötte Centralafrikanska Republiken på bortaplan i kvalet till de afrikanska mästerskapen. Eric Bailly skall enligt de få rapporter jag sett ha gjort 90 minuter. Rolig detalj är att han skall ha spelat med nummer 9, vilket får anses oortodoxt för en mittback.

Sergio Romero spelade 90 minuter när Argentina förlorade mot Brasilien i en träningslandskamp som givetvis spelades i Saudiarabien. Fred satt på bänken för Brasilien men fick inte hoppa in.

Romelu Lukaku spelade en halvlek när hans Belgien spelade 1-1 mot Holland. Han gjorde faktiskt inget mål, konstigt nog. Som vi rapporterat ovan stod Fellaini över matchen.

Sverige mötte Slovakien hemma i en träningslandskamp. 1-1 slutade matchen, och Victor Lindelöf slapp beträda planen.

I den sista träningslandskampen spelade Alexis Sanchez 90 minuter som central forward när Chile bortaslog Mexiko. Inget mål, men väl en assist blev facit för Alexis. 1-0 vann chilenarna med.

Enligt Uniteds officiella hemsida spelade dessutom Diogo Dalot 54 minuter för Portugals U23-landslag (det vi oftast kallar U21) när de slog Bosnien-Hercegovina med 4-2. Han skall ha blivit utbytt med någon liten smäll eller i förebyggande syfte, men detta är inte bekräftat.