Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens: Lösningen nu är att spela de spelare vi har

José Mourinho mötte pressen i förmiddags för att prata upp Evertonmatchen på söndag. Det pratades av naturliga skäl mycket skador som just nu ställer till det för Uniteds offensiv. Utöver skadorna avfärdade Mourinho en återkomst för Zlatan Ibrahimovic med ett enkelt ”nej” samt pratade om Romelu Lukaku och hans brist på mål. 

Förutom presskonferensen har vi en del rykten om kontrakt att rapportera om, dessvärre mestadels negativa sådana.

Mourinhos presskonferens

Mourinho verkade vara på ett tämligen likgiltigt humör under presskonferensen. Den första frågan han fick handlade om Evertons manager Marco Silva och att de skulle vara vänner, något han inte avfärdade men verkade tämligen ointresserad av. Han tyckte också det var konstigt att han fick den frågan när Silva varit i England i flera år.

… om Lingard

Efter den lite frostiga inledningen började det handla om mer intressanta saker.

Embed from Getty Images

Jesse Lingard kan kanske vara tillbaka på söndag, men det kan också bli nästa vecka. Det har tydligen varit ett problem ändå sedan VM, som Lingard har hoppats skall lösa sig först under den korta semestern eller att han sen skulle kunna jobba sig igenom det. Detta misslyckades tyvärr och därför har han varit borta, men skall nu alltså vara på väg tillbaka. ”Han är nästan där”, säger Mourinho.

Jag tolkar det som att det förmodligen inte blir till Everton, men matchen efter.

… resten av skadorna

Även de övriga som varit skadade (Dalot, Fellaini, Alexis och McTominay) har blivit skadade på grund av landslagsspel. En del av landslagen var vänliga nog att skicka tillbaka spelarna direkt, andra var inte riktigt lika professionella utan lät sina spelare komma tillbaka två dagar före matchen mot Chelsea utan att United visste att det var skadade. Vilka som Mourinho var missnöjd med sa han dock inte.

Mourinho verkar skapligt nöjd med landslagsspel just nu, och ingen av dessa spelare skall vara aktuella mot Everton.

… om Alexis

Det följde sedan en fråga om Alexis, att han haft problem sedan han kom till United och vad han skall göra för att nå sin gamla form.

Den här frågan kändes det som att Mourinho valde att misstolka och pratade istället om att Alexis har det kämpigt för att han varit mycket skadad och missade både Chelsea, Juventus och nu även missar Everton.

Sedan berömde han Alexis för försäsongen och att han spelade bra fram till skadan, något som nog få människor skulle hålla med om. När journalisten ville följa upp med en fråga om Alexis och hans spel i Arsenal var Uniteds medieansvarige extremt noga med att inte tillåta uppföljningsfrågor. Att prata om att Alexis inte presterat på den nivå som förväntas av en sådan spelare är tydligen tabu.

Embed from Getty Images

… om Zlatan

Den överlägset kortaste delen av presskonferensen är den som naturligtvis får mest utrymme i svensk media. På frågan om bristen på offensiva spelare fick Mourinho frågan om det ligger något i ryktena om en återkomst för Zlatan fick vi bara ett lågmält ”nej”. Om det var något han kunde tänka sig att överväga? Ett lika lågmält: ”Nej”. Så var det med det.

… om Lukaku

Efter frågan om Zlatan var det en naturlig övergång till att prata om Lukaku som möter sin gamla klubb på söndag. Första frågan löd om detta kan vara matchen där det vänder för Lukaku. ”Det känner jag i varje match”, sa Mourinho med ett leende. ”En dag kommer det bli, en dag kommer han göra mål och en dag kommer hans självförtroende vara tillbaka på normal, vilket det uppenbarligen inte är nu.”

Sedan pratades det om Lukaku behöver vila, men Mourinho säger sig helt enkelt inte ha spelare nog. Om Rashford sätts upp som forward, vem skulle då spela på kanten frågade Mourinho sig retoriskt. Att ge en ung spelare, till exempel Tahith Chong, finns med andra ord inte på kartan. ”Lösningen nu är att spela de spelare vi har”, avslutades den här delen av presskonferensen med.

Se hela den första delen av presskonferensen här, andra halvan släpps på lördag kväll.

Juventus vill ha de Gea

Times Sport hänvisar till en ”Manchester United källa” som skall ha sagt att de Gea spelade mot sin framtida klubb i tisdags.

Juventus skall vara beredda att vänta till de Geas kontrakt går ut sommaren 2020 för att då ta honom gratis. Sannolikheten för detta får dock anses låg i nuläget, troligare bör vara att spanjoren antingen skriver på ett nytt kontrakt med United eller att han säljs nästa sommar så att United får några pengar för honom.

Två år till för Ashley Young?

Det här är inte så mycket av ett rykte om att ett kontrakt är på väg, utan mer att Ashley Young sägs vilja förlänga sitt kontrakt med ytterligare två år, vilket skulle göra att han blir Manchester United trogen i tio år.

Young är i princip förste reserv både till höger och vänster i backlinjen, samt att han ofta burit kaptensbindeln under säsongen. Spelmässigt har han dock underpresterat grovt och det vore ett oerhört dåligt tecken om det satsades på Ashley Young även efter denna säsong. Men med United i nuläget är det ju omöjligt att veta, och att Young vill fortsätta tjäna storkovan i United är ju inte förvånande.

Martial skall ha tackat nej till kontrakt

Vi avslutar med att Sky Sports använder ”Sky sources” för att berätta om att Anthony Martial skall ha tackat nej till Uniteds senaste kontraktsförslag. Dock skall förhandlingarna fortsätta, så det verkar inte som att det är kört än.

Något som kan vara värt att tänka över är att ”Sky sources” kan betyda lite vad som helst, det är inte de mest trovärdiga. Men ändå.