Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen – Boothroyd ratar Tuanzebe, Mitchells stjärna dalar

Embed from Getty Images

Ligorna tar paus för ännu ett landslagsuppehåll. Vi inleder denna trista vecka med en lånekoll. Vi konstaterar åter att Dean Henderson och Joel Pereira är kallade av sina respektive landslag och att Axel Tuanzebe inte är det. Från den skotska ligan noterar vi sviktande form för flera av de utlånade spelarna, något som går hand i hand med dagsformen för respektive lag. 

Dean Henderson, Sheffield United

Senast vi rapporterade om Dean Henderson så kunde han titulera sig serieledare med sitt Sheffield United. Nu, två omgångar senare, är man nere på en tredjeplats i den extremt jämna toppstriden. Det här förklaras av att Sheffield United föll med 1-0 borta mot Nottingham och att man bara fick oavgjort, 0-0, i derbyt mot Sheffield Wednesday i fredags. Vi säger ”bara” då lillebror i staden trots allt parkerar på plats 17 i tabellen och då United dominerade matchen från start till mål. Henderson är, precis som väntat, uttagen i det engelska U21-landslaget under stundande uppehåll. England möter Italien och Danmark i årets sista landskamper.

Joel Pereria, Vitoria Setubal

Joel Pereira börjar få upp ångan i Portugal. I bortamötet med topplaget Braga fanns han med från start och trots en stabil insats från 22-åringen så fick Vitoria Setubal se sig besegrade med 2-1. Bättre gick det i helgen hemma mot bottenlaget Feirense. Pereira släppte förvisso in en nick från närhåll som betydde 1-1, men Vitoria ryckte upp sig och fick in segermålet med dryga kvarten kvar av andra halvlek. Segern tog laget upp på en åttondeplats i tabellen. Pereira ska, precis som Henderson, spela U21-landslagsfotboll under uppehållet. För Pereiras del är det dock skarpt läge. Portugal möter Polen i ett dubbelmöte där vinnaren kvitterar ut en av två återstående biljetter till sommarens EM.

Cameron Borthwick-Jackson, Scunthorpe United

Efter fem raka förluster blev det poäng för Scunthorpe United i hemmamötet med bottenlaget Oxford. Matchen slutade 3-3 efter att Scunthorpe legat under med 0-3 och gjort tre mål inom loppet av sex minuter (!) i andra halvlek. Cameron Borthwick-Jackson startade matchen men fick kliva av i paus. Orsaken uppgavs vara en ljumskskada. Frånvaron beräknas inte bli särdeles lång, men då Scunthorpe igår söndag slog ut Burton ur FA-cupen satt Borthwick-Jackson på läktaren.

Matty Willock, St Mirren

St Mirren fortsätter att gå trögt i skotska ligan. Hemma mot Rangers den 3 november inkasserade man sjunde raka förlusten och den tionde totalt. Matty Willock startade matchen men byttes ut efter 61 minuter med vad som sades vara en skada. Desto allvarligare verkar det dock inte ha varit då han fanns med på bänken i lördags borta mot bottenkollegan Dundee. Matchen slutade 1-1, ett resultat bägge lagen får anses vara missnöjda med. Willock blev utan speltid för tredje gången denna säsong.

Embed from Getty Images

Axel Tuanzebe, Aston Villa

Efter att vi rapporterat om två raka förluster i förra lånekollen börjar Aston Villa kanske, kanske kvickna till liv under nye tränaren Dean Smith. Hemma mot Bolton förra fredagen kammade man hem en stabil 2-0-seger efter bland annat ett nickmål av Tuanzebes mittbackskollega James Chester. Borta mot topplaget Derby blev det en 3-0-seger i lördags och precis som mot Bolton fick Tuanzebe 90 minuter i mittlåset. Mot Derby belönades han med en sjua i betyg och fick beröm för sin fysik. Aidy Boothroyd, det engelska U21-landslagets förbundskapten, verkar dock inte särdeles imponerad. Någon plats i truppen mot Italien och Danmark blev det inte för Tuanzebes del.

James Wilson, Aberdeen

Två matcher, två starter, sex poäng. Det är James Wilsons facit från veckorna som gått sedan senaste lånekollen. Han får fortsatt förtroende på topp i Aberdeens 4-4-1-1-uppställning, men han gör inga mål. Wilson fick förtroendet från start mot såväl Kilmarnock borta (seger 2-1) som Hibernian hemma (seger 1-0). Mot Kilarmock blev 71 minuter och mot Hibernian byttes han ut efter 68 minuter. I den sistnämnda matchen behövde hans ersättare Bruce Anderson fem minuter för att göra mål. Frågan är hur länge Wilson kan räkna med att få starta om målskyttet fortsätter att halta.

Tim Fosu-Mensah, Fulham

Som vi rapporterade om tidigare så fanns Tim Fosu-Mensah med i Ronald Koemans bruttotrupp till mötena med Tyskland och Frankrike i Nations League. När den slutliga truppen togs ut förra veckans fanns han dock inte med, vilket förstås till stor del kan tillskrivas den ringa speltid han fått efter skadan. Om man ser på det spelmässiga går det väl inte jättebra varken för Fulham eller Fosu-Mensah. Mot Huddersfield fick han chansen som högerback. I 29 minuten gjorde han det som skulle bli matchens enda mål, i fel kasse. Det medförde att han var en av två spelare som fick kliva av i paus och att han såg Fulhams bortaförlust mot Liverpool igår från bänken. Fulham är sist i ligan med fem inspelade poäng på 12 matcher och -20 i målskillnad. Oddsen på att Slavisa Jokanovic är den tränare som ryker först ter sig rätt låga.

Embed from Getty Images

Kieran O’Hara, Macclesfield Town

Det fortsätter gå trögt för Macclesfield och för Kieran O’Hara. Hemma mot Bury förra veckan blev förlust med 1-4 och då fanns Rhys Taylor mellan stolparna. När man så gick in i FA-cupen i lördags fick O’Hara chansen. Det gick inget vidare det heller. O’Hara missbedömde en höjdboll som gav 1-1 och släppte en straff förbi sig fram till 2-1 då Maidstone avancerade i cupen.

Demetri Mitchell, Hearts

Ordningen börjar vara återställd i skotska ligan. Mot Celtic blev det en ordentlig risbastu och dåvarande serieledarna Hearts föll med 5-0 på bortaplan. Mitchell fick 45 minuter som vänsterback och fick lämna planen i paus. Mot Kilmarnock, i lördags, inledde Mitchell på bänken och hoppade in i 86:e minuten. Hearts föll med 1-0 och är serietvåa inför landslagsuppehållet, på samma poäng som Celtic.

http://gty.im/1055885824