Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Martial & Pogba skadade; Bailly till salu; Kontraktsförlängningar stundar

Dagens nyhetssvep är av det matigare slaget. Bland annat får ni möjlighet att läsa om ett flertal kontrakt som närmar sig förlängningar, vad Brexit innebär för PL-klubbarna och att Mourinhos beroende av Matic skapar problem i spelartruppen.

I övrigt missar Anthony Martial och Paul Pogba landslagssamlingen med Frankrike, Alexis Sanchez blir (troligen) kvar i klubben men Eric Bailly och Marcos Rojo kan offras. Sist men inte minst har Victor Lindelöf blivit utsedd till Sveriges bästa fotbollspelare!

Martial & Pogba missar landslagssamling

Anthony Martial, som äntligen var tillbaka i den franska landslagstruppen efter en längre tids fin form, har tyvärr fått lämna återbud till samlingen på grund av en ljumskskada. Landsmannen Paul Pogba tvingades även göra detsamma, men i det här fallet handlade det om en smäll mot låret som mittfältaren ådrog sig i mötet med Juventus för snart en vecka sedan.

Flertalet kontraktsförlängningar stundar

Först ut är 33-åriga Ashley Young, som enligt Paul Hirst på The Times ska ha blivit erbjuden ett nytt ett-års-kontrakt. Ytterbackens nuvarande deal sträcker sig över resterande del av den pågående säsongen.

Näst på tur står de båda spanjorerna Juan Mata och Ander Herrera, där bägges kontrakt löper ut efter säsongen. Enligt Samuel Luckhurst på Manchester Evening News har klubben nu inlett förhandlingar med de båda mittfältarna om en potentiell förlängning.

Enligt MEN förväntas United även utnyttja sina optioner i kontrakten hos Chris Smalling, Phil Jones, Andreas Pereira, Mateo Darmian och Antonio Valencia – vilket betyder att dessa spelare åtminstone stannar över 2020. Detta innebär dock inte per automatik att dessa spelare finns kvar i klubben hela den perioden, utan de kan givetvis säljas om en godtagbar deal dyker upp.

I artikeln skriver även MEN att klubben förhandlar med David De Gea och Anthony Martial om längre kontraktsförlängningar. De båda spelarna, som anses vara två av de absolut bästa i truppen, är också de inne på sina sista kontraktsår – men även här har klubben en option på ytterligare ett år hos båda spelarna om det skulle behövas.

Beroende av Matic skapar problem

Att Nemanja Matic varit i dåligt slag den här säsongen har nog inte undgått någon. Nu menar – återigen – Paul Hirst på The Times att José Mourinhos beroende av serben skapar ”bestörtning inom vissa delar av spelartruppen”. Några spelare samt ledare i laget beskrivs känna att 30-åringen är ”opetbar” oavsett form.

Bailly & Rojo på försäljningslista – INTE Sanchez

James Ducker, på The Telegraph, menar att José Mourinho ska vara beredd att sälja både Eric Bailly och Marcos Rojo i januari för att möjliggöra ett köp av en ny mittback redan efter halva säsongen.

United-managern var väldigt angelägen om att få in en ny mittback redan i somras, men klubbledningen höll inte med om spelarna som portugisen pekat ut som alternativ eller lyckades helt enkelt inte nå en överenskommelse med klubbarna.

Nu ska Mourinho vilja ha in sin mittback redan i januari, och han sägs vara beredd att sälja både Bailly och Rojo – om det gynnar hans chanser att få vad han vill ha. Tottenhams Toby Alderweireld och Inters Milan Skriniar är två potentiella namn som nämns.

Embed from Getty Images

Ducker menar att Mourinho ville sälja Anthony Martial i somras, men att klubbledningen inte höll med. Fransmannen har sedermera överbevisat sin manager, återigen, och är nu en viktig pusselbit i laget. Samma öde kan – förhoppningsvis – även gå Eric Bailly till mötes.

En anan spelare som varit ryktenas man den senaste tiden är Alexis Sanchez. Chilenaren, som kom till klubben i januari i år, har inte lyckats något vidare i United och har sedermera beryktats till bland annat PSG.

Sanchez sägs vara öppen för idén att lämna klubben, men både han själv och ledningen vet att en sådan lösning skulle bli svår att få till på grund av hans lön och den stora ekonomiska förlusten en sådan affär skulle innebära i nuläget. Så, oavsett om det är för att hitta en ny klubb eller för att stanna i Manchester, så måste 29-åringen börjar prestera igen – helt enkelt.

Brexit påverkar Premier League-klubbarna

Storbritanniens beslut att gå ur EU kommer inte bara att påverka en hel kontinent, utan även fotbollen som spelas där. Brexit tvingar nämligen Premier League-klubbarna att förhandla fram, tillsammans med FA, ett avtal som bestämmer hur många icke-europeiska spelare samt ”home grown” (egenfostrade) spelare som får finnas i trupperna.

PL-klubbarna kommer behöva se till att åtminstone hälften av spelarna i truppen faller under home grown-kvoten. Förslaget innebär även att endast 12 av 25 spelare i truppen får tillhöra ett land utanför Europa.

Lyckas de inte komma överens om avtalet riskerar klubbarna istället att behöva lösa ett arbetstillstånd för sina icke EU-spelare på samma vis som alla andra som vill arbeta i Storbritannien framöver – vilket är en svårare och längre process som skulle göra klubbarna betydligt mindre konkurrenskraftiga gentemot övriga topplag i Europa.

Lindelöf – bäst i Sverige

Det har säkerligen inte undgått många, men för er som hittills inte tagit del av nyheten: Victor Lindelöf har blivit utsedd till Sveriges bästa fotbollsspelare.

United-mittbacken tilldelades igår kväll guldbollen på fotbollsgalan i Stockholm, där han dels tackade sina lagkamrater i klubblaget och landslaget, men framförallt sin fru Maja. Stort grattis, Victor!