Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

”Pogba är ett virus”; Jones med skadeproblem (igen)

Embed from Getty Images

Paul Pogba sägs ha fått en rejäl känga av sin manager där han bland annat blivit kallad för ett ”virus”. Phil Jones är samtidigt… ja, Phil Jones. Mittbacken ska åter ha fått skadeproblem, men hur pass allvarligt det är får vi vänta på att se. 

I övrigt har Mark Hughes sparkats efter att bara ha fått med sig ett kryss mot Manchester United… Eller?

”Pogba är ett virus”

Han som av många benämns som José Mourinhos högra hand ut till media, Duncan Castles, publicerade igår information om vad som ska ha skett i eftersnacket bakefter Uniteds kryss mot Southampton i lördags. Daily Record-skribenten menar att Uniteds portugisiska manager ska ha kallat Paul Pogba för ett ”virus” inför hela gruppen.

Mourinho sägs ha anklagat fransmannen för bristande respekt mot sina lagkamrater och lagets supportrar med sin insats. Enligt Castles ska en källa i omklädningsrummet berättat att följande ord sagts till Pogba inför gruppen:

”Du spelar inte. Du respekterar inte spelarna och supportrarna. Och du dödar mentaliteten av de goda, ärliga personerna runtomkring dig.”

Tidigare, under både förra säsongen och den pågående, har det hettats till rejält mellan de båda. Bland annat har Pogba bänkats i viktiga matcher och fått utstå tuff kritik. Vi har också bevittnat träningsbilder från början av säsongen, där Mourinho och Pogba sett allt annat än nöjda ut med varandra.

Hur mycket sanningshalt det ligger i detta låter jag vara osagt, för det är omöjligt att veta. Men att det inte är helt friktionsfritt mellan de två personligheterna behöver vi ingen hjärnforskare för att lista ut.

Skadeproblemen bara växer

Backproblemen ser inte ut att ljusna än på ett tag. Efter att Chris Smalling, Victor Lindelöf och Eric Bailly missade lördagens drabbning med Southampton med skadeproblem verkar nästa mittback fått bekymmer.

Föga förvånande är det Phil Jones, som precis varit tillbaka efter närmare två månader utanför spel, som ska vara ett frågetecken inför Arsenal-matchen på onsdag kväll. Detta menar The Telegraph.

Embed from Getty Images

Engelsmannens skada verkar okänd, men han ska åtminstone undersökas under dagen för att få reda på allvaret av skadan, menar tidningen.

Vill det sig riktigt illa kan United vara utan hela åtta försvarare mot ”The Gunners”. Luke Shaw haltade av i lördags, medan både Matteo Darmain och Antonio Valencia missade matchen på grund av ”smällar”. Ashley Young drog på sig varning nummer fem för säsongen senast, vilket betyder att han är avstängd.

De andra alternativen är Diogo Dalot (debuterade i PL i lördags), Marcos Rojo (inte gjort en minut på hela säsongen) och nödlösningarna Nemanja Matic och Scott McTominay. Snacka om huvudbry.

Hughes sparkad efter United-kryss

Southampton har idag sparkat Mark Hughes från sitt manager-jobb i klubben. Lite ironi finns det allt, att det i dagens läge inte är bra nog att endast få med sig ett kryss mot Manchester United.

(Skämt åsido så kan vi med säkerhet anta att detta redan var ett beslut som var taget sedan tidigare, och framförallt baserat på resultat under en längre tid – men det är ju samtidigt inte en lika komisk förklaring.)