Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Resereportage: Synkad kalender gav drömresan

Allting började med att jag, i våras, fyllde i ett tävlingsformulär på Uniteds hemsida där man skulle beskriva hur dedikerad man var till klubben. Tävlingar likt dessa på Internet fyller man ju i ren slentrian, det gör i alla fall jag då och då. Vetskapen om att man antagligen aldrig kommer att vinna är ju lika självklar som att Valencia skall göra en intervju på klockren engelska.

Sommaren gick och i mitten på augusti fick jag ett mail från United där det stod att jag var utvald för slututtagning i denna tävling. Ett Skypesamtal med en Gareth på Uniteds kontor nästa dag bekräftade att jag, på något obegripligt sätt, vunnit en plats i deras kampanj. Vinsten innebar resa tur och retur till Manchester för mig och en kompis, fotografering samt intervju och sedan matchbiljett till matchen mellan United och Spurs på kvällen.

Min motivering i tävlingen var att jag och min fru har synkade Googlekalendrar varpå hon kan se när United spelar match och då inte planera in något annat. Detta föll bevisligen i god jord hos ansvariga i United.

Efter diverse mailkonversationer så hade jag flyg, hotell och dagsplaneringen klar från United.

Avresan från Umeå söndagen den 26 augusti gick via Helsingfors till Manchester. Där vi blir upphämtade av taxi och körda till vårt hotell i centrala delarna av staden. Manchester bjuder på duggregn för ovanlighetens skull. Vi tog några öl och en burgare i centrum (Byron Burgers) innan vi begav oss tillbaka till hotellet.

Måndagen börjar med en klassisk engelsk hotellfrukost innan vi blir upphämtade av taxi som kör oss samt övriga tre vinnare till Victoria Warehouse (victoriawarehouse.com) som ligger granne med Old Trafford. Det övriga tre vinnarna kom från Hongkong, Indien och USA så det var en skön mix av okända människor som samlats för denna händelse. Eftersom vi alla hade United som gemensam grund så tog det inte lång tid innan det kändes som att vi känt varandra en längre tid och vi diskuterade livligt Mourinho, Lukaku, taktik och övriga globala Unitedämnen denna höst. Det visade sig att oavsett om man kom från Umeå, Los Angeles, Hongkong eller Doha i Indien så berörde Uniteds något trevande säsongsinledning oss alla på ett mycket snarlikt sätt.

I lokalen har Uniteds team ställt inordning för videointervju samt en fotostudio för profilbilder till kampanjen. Eftersom detta är långt ifrån min vardag som man kan sträcka sig så kan jag direkt erkänna att jag inte var helt avslappnad framför kameran med en taggad fotograf som på snabb manchesterdialekt gav direktiv till en något stel svensk. Men efter lite omtagningar med mera så var de nöjda med resultatet och vi fick gå vidare till Old Trafford där det även skulle filmas några sekvenser till kampanjen.

När detta var klart så bjöds det på lunch och sedan var det fritt att nyttja tiden till kvällens matchstart.

I väntan på kvällens huvudmatch så gjordes det obligatoriska besöket på Megastore innan jag och min kompis tog en taxi ut till Salford för att se Giggs, Neville x2, Scholes och Butts klubb göra upp med Barrow FC i Vanarama National League. Salford, som är ett ganska nedgånget område (säg någon förort till Manchester som inte är mer eller mindre nedgånget?), visade sig också leva upp till detta rykte. Slitna hus, lösa hundar och trädgårdar som såg mer vilda än ansade ut. Men när vi väl kom till Peninsula Stadium (gamla Moor Lane) så syntes det att ägarna i klubben satsat rejäla pengar på den nya arenan och miljön runt. En mycket gemytlig arena med plats för ca 5100 personer. Denna eftermiddag var ca 3000 personer på plats där även en mycket högljudd supporterskara från Barrow verkligen gjorde sitt för att stötta sitt lag. Detta hjälpte föga då Salford City tog en ganska bekväm seger med 3-1. Roligt att få se och uppleva engelsk fotboll i de lägre divisionerna live.

Efter matchens slut i Salford tog vi taxi tillbaka till Old Trafford där intag av fish and chips, en och annan öl och allmän insupning av atmosfären runt arenan innan match ägde rum.

Själva matchen i sig är inget jag kommer att fördjupa mig i här då ni alla vet hur det gick. Men om bara Lukaku kunnat rulla in bollen när han hade öppet mål i första halvlek…

Vi hade i alla fall fina platser på North Stand.

Söndagen gick i resans tecken och jag landande i Umeå sen kväll efter mellanlandning i både Bryssel och Stockholm.

Vad skall man då säga om denna osannolika vinst och resa?

För det första så var det vansinnigt roligt såklart. Uniteds personal kan det här med att ta hand om människor från olika delar av världen vid events som detta. Allt flöt på klockrent och servicen var fantastisk. Tiden gick såklart väldigt fort och jag har nu i efterförloppet funderat på om hela den här vinsten/resan verkligen hänt? Det är/var verkligen en upplevelse för livet!

Det slutgiltiga resultatet av fotograferingen och intervjun skall, enligt United, användas på deras sociala medier, hemsida, mailutskick till medlemmar och blivande medlemmar och runt om/på Old Trafford under den tid som kampanjen är aktuell. Så om ni ser en något stel svensk som på knacklig engelska försöker verka avslappnad framför kameran så har ni nu en liten bakgrund till det slutgiltiga resultatet.

GGMU
David Simonsson
Red Army Umeå (Facebook, Instagram)

En videointervju med David kan ses på Uniteds hemsida.

Res med oss till Manchester!