Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens; Freds framtid; FA-cupen

Embed from Getty Images

Idag höll Mourinho en fullkomligt ointressant presskonferens som inte gav oss något mer än vad vi redan visste. Läget är mer eller mindre som förväntat, men är Freds framtid i klubben som förväntat? Det och lite FA-cupen bjuder vi på idag.

Presskonferens

Mourinho mötte idag pressen inför morgondagens hemmamöte mot Fulham. Oron kretsade såklart kring det faktum att det bara gått två dagar sedan Uniteds senaste match och att det är ett tufft spelschema just nu. Men det finns inga ursäkter, sa Mourinho. Det verkar vara full fart framåt som gäller, särskilt när båda lagen är i desperat behov av poäng.

Embed from Getty Images

Frågan om vad en förlust skulle innebära kom såklart på tal men Mourinho viftade avväpnande bort den med argumentet att han vill hålla sig positiv inför matchen. Han tror kort och gott att vi har goda chanser att vinna och det får vi väl ändå hoppas. Fulham ligger i dagsläget absolut sist i tabellen och har släppt in 36 mål såhär långt denna säsongen. Men skulle vi likväl inte vinna morgondagens match bör den hyllas som hyllas bör, sa Mourinho. Oavsett vad tabellen visar är det 11 mot 11 som gäller och det är en tuff match, som alla andra i Premier League.

Embed from Getty Images

Skadeläget mot Arsenal i onsdags var ansträngt och vi hoppades såklart på lite positiva spelarnyheter inför presskonferensen. Men Mourinho hade inte mycket positivt att komma med.  Han avvaktar och inväntar besked angående Smalling, Jones, Martial och Bailly. Lindelöf och Alexis är dock helt uträknade, men det visste vi ju sedan tidigare. En som däremot kommer att vara tillbaka på lördag är Young som missade onsdagens match på grund av avstängning.

Trivs Fred i Manchester?

Det har varit många frågetecken kring Fred sedan han kom till Manchester United och vid flertalet tillfällen har vi suttit förvånade över det faktum att han inte varit inkluderad i startelvan. De gånger han varit med har han gjort finfina insatser vilket fått oss att tro att vi borde fått se mer av honom än vi gjort, särskilt i skadedrabbade tider som nu. På presskonferensen ställdes frågan angående hur brasilianaren anpassat sig till sitt nya liv i Manchester. Trivs han över huvud taget i klubben? Mourinho antyder att Fred steg för steg håller på att anpassa sig men att det tar tid. Han säger också att när laget blivit mer defensivt stabilt så kommer Fred att få ta en större plats och kunna bidra med just det han är bäst på.

FA-cupen

Lottningen för FA-cupens tredje omgång är redan klar. Manchester United kommer att möta Reading och nu står det klart att det blir den 5 januari.