Spelarbetyg: Newcastle United – Manchester United 0-2

Årets första tävlingsmatch slutade med vinst. Manchester United åkte till klassiska St James Park för att möta Newcastle och försöka sätta mer press på Chelsea och Arsenal som ligger före i tabellen.

Ole Gunnar Solskjaer valde att göra tre byten inför matchen. Antonio Valencia, Juan Mata och Phil Jones startade istället för Ashley Young, Jesse Lingard och Eric Bailly.

Första halvleken var en sömnlös historia där United hade det svårt att skapa riktiga lägen. Men i andra halvlek blev det lite bättre och efter 63 minuter kom det första målet. Romelu Lukaku, som hade precis kommit in, var på hugget direkt och petade in bollen efter en målvaktsretur. Sedan, i den 80 matchminuten kontrade United in 2-0. Ett anfall som Pogba, Lukaku och Alexis deltog i, och som Rashford avslutade kliniskt. Snyggt!

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6,5

Hade inte så mycket att göra och var stabil matchen igenom. Fick äntligen hålla nolla. Mycket välförtjänt.

Antonio Valencia: 6

Kvällens kapten. Kan tycka att han borde ha hjälpt mer offensivt, som Luke Shaw gjorde. Annars var han stabil och stod rätt defensivt.

Victor Nilsson Lindelöf: 7,5

Gigant. Punktmarkerade store och starke Salomón Rondon och skötte det exemplariskt. Stack dessutom upp vid ett anfall och hade Rashford sett honom sÃ¥ hade han kanske fÃ¥tt bollen och gjort….mÃ¥l? En mycket bra insats av svensken som numera är given i startelvan.

Phil Jones: 6

Katastrofal första 25 minuterna. Tappar bollen så att Rondon får ett bra läge men hinner rädda upp det med en jättetackling. Spelar sedan upp sig och håller nollan vilket ger honom godkänd i betyg.

Luke Shaw: 6

Varnad, igen. Han måste skärpa sig och sluta ta på sig så många varningar. Gör det bra defensivt och försöker alltid hjälpa till offensivt.

Nemanja Matic: 6

Står för en svag första halvlek där han tappar boll alldeles för enkelt och alldeles för många gånger. Spelar upp sig lite i andra vilket räddar upp hans betyg till en viss del. Skyddar backlinjen bra. Frågan är om han vilas på lördag mot Reading? Det är väl ett måste?

Ander Herrera: 6,5

Han och Matic kompletterar varandra på ett bra sätt på mittfältet. Herrera springer, visar sig och är alltid i rätt position. Hela laget mår bättre av att ha spanjoren i startelvan.

Paul Pogba: 6,5

Innan United gjorde 1-0 tänkte jag att det är nu Pogba måste visa sig som den ledaren jag vill att han ska vara. Hade det tufft i början och Newcastle var på honom direkt. Spelar upp sig och driver på framåt. Att Shelvey inte får rött kort efter tacklingen på honom är för mig helt obegripligt. Tack och lov blev det ingen allvarligare skada på världsmästaren.

Juan Mata: 6

Kommer inte till rätta under matchen. Hade oftast svårt med bollen på grund av motståndarens intensiva press. Utbytt efter 62 minuter.

Anthony Martial: 6

Precis som Mata kom han inte heller till rätta. Hade nÃ¥gra fina konsekvenser som kunde ha resulterats i nÃ¥got bättre men…nej, det var inte hans match ikväll. Utbytt efter 62 minuter.

Marcus Rashford: 7

Gör det viktiga 2-0-mÃ¥let som dödar matchen. Även om han hade det tufft i början sÃ¥ hotade han med sina djupledslöpningar som är riktigt, riktigt bra. United behöver anfallare som springer sönder motstÃ¥ndarnas försvar och som ”särar” pÃ¥ mittbackarna. Sköt frisparken som ledde till Lukakus 1-0-mÃ¥l. Nu har han tre mÃ¥l pÃ¥ fyra matcher.

Romelu Lukaku: 7

38 sekunder. Så länge tog det för Lukaku att hitta nätet. Han kom in när United hade precis fått en frispark. Sekunder senare petade han in bollen till 1-0 efter att målvakten inte riktigt kunde greppa bollen. Var dessutom delaktig till det snygga 2-0-målet.

Alexis Sanchez: 6,5

Kommer in efter 62 minuter. Är pigg och söker boll hela tiden. Deltar i kontringsmålet där han står för den avgörande passningen till Rashford. Hoppas att han också kommer igång.