Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottning: Arsenal borta i FA-cupens fjärde omgång

Under måndagskvällen ägde lottningen till FA-cupens fjärde omgång rum. Efter att Manchester United vunnit över Reading hemma i lördags väntar nu ett möte med Arsenal. Matchen spelas på bortaplan, någon gång mellan den 25 och 28 januari, exakt datum fastslås senare.

Lottningen hölls precis efter att Liverpool fortsatt sin förlustsvit (laget har inte vunnit på hela året!), då Wolves blev alldeles för svåra att hantera och laget brakade ur FA-cupens tredje omgång.

Till Emirates vi åker

Ja, det blev alltså Arsenal på bortaplan i den fjärde omgången. Vi behöver inte gå in närmare på Arsenal, ni vet säkerligen allt väsentligt.

Men Emery har alltså lyckats placera Arsenal på femte plats i ligan så här långt, tre poäng före United, och i den tredje FA-cupomgången slog laget enkelt ut Blackpool med 3-0 på bortaplan.

Detta blir United och Arsenals 16 FA-cupmöte, och statistiken är jämn när vi tittar på de 15 första. Sju Unitedsegrar, två oavgjorda och sex vinster för Arsenal, med en målskillnad på 19-19. Blott två av mötena har spelats på Arsenals hemmaplan och statistiken från dessa är inte rolig för United. 1937 vann Arsenal med 5-0 och 1988 vann de med 2-1. Två förluster och 1-7 i målskillnad alltså, om vi skall hitta något positivt så är det Arsenal bytt hemmaarena sedan dess.

Embed from Getty Images

Sist United mötte Arsenal i FA-cupen var 2015, då ägde mötet rum i den sjätte omgången, på Old Trafford och Arsenal lyckades vinna med 2-1 i en match där Angel Di Maria drog på sig ett rött kort. Det finns alltså mycket heder att spela om även rent historiskt och inte bara på grund av det faktum att detta förmodligen är båda lagens bästa chans till en titel den här säsongen.

Lottningen i sin helhet

Arsenal-United får med bred marginal anses vara det största mötet i FA-cupens fjärde omgång. De övriga topplagen fick förhållandevis enkla lottningar, även om Tottenham så klart kan få vissa problem borta mot Crystal Palace.

 • Arsenal – Manchester United
 • Swansea City – Gillingham
 • AFC Wimbledon – West Ham
 • Shrewsbury eller Stoke – Wolverhampton Wanderers
 • Millwall – Everton
 • Brighton & Hove Albion – West Bromwich Albion
 • Bristol City – Bolton Wanderers
 • Accrington Stanley – Derby County eller Southampton
 • Doncaster Rovers – Oldham Athletic
 • Chelsea – Sheffield Wednesday eller Luton Town
 • Newcastle United eller Blackburn Rovers – Watford
 • Middlesbrough – Newport County
 • Manchester City – Burnley
 • Barnet – Brentford
 • Portsmouth – QPR
 • Crystal Palace – Tottenham Hotspur