Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pogba ansluter till Dubai; Tre försvarare aktuella

Efter fyra raka segrar i ligan och avancemang i cupen väntar nu ett par matchfria dagar. Laget befinner sig den här veckan i Dubai för att ta del av lite värme och förbereder sig inför Tottenham på söndag. 

Dagen nyhetssvep kommer handla bland annat om transferfönstret som är öppet i januari. Vi får läsa om tre potentiella försvarare som är aktuella för United. 

Dessutom får vi en förklaring till varför Paul Pogba ansluter sent till truppen i Dubai. 

Tre försvarare aktuella

Det är ingen hemlighet att Manchester United är ute efter att förstärka försvaret, närmare bestämt söker klubben en ny mittback som förbättrar backlinjen som har läckt den här säsongen.

Mirror skriver att Ole Gunnar Solskjaer kommer att träffa Ed Woodward för att diskutera dom olika alternativen som finns. Nedan finns det tre potentiella namn:

  • Portos högerback Eder Militao kostar cirka 42 miljoner pund och uppges vara aktuell för en flytt. Real Madrid uppges också vara intresserade av den 20-årige backen så det återstår att se hur detta slutar.
  • Fiorentinas Nikola Milenkovic är ett annat namn som kommer att diskuteras nu i januari. Den serbiske mittbacken kostar omkring 45 miljoner pund och Serie A-klubben lär inte vilja släppa deras försvarare enkelt.

Embed from Getty Images

  • Kostas Manolas spelar i Roma sedan ett par säsonger tillbaka, och är också aktuell. Han är den billigaste alternativet och om United vill landa honom så kommer de betala cirka 32 miljoner pund. Mirror rapporterar att United har redan lagt fram ett bud och mittbacken har erbjudits fem miljoner pund i lön per år. Arsenal uppges också vara intresserade av greken.

Man får förstås ta rykten med ett nypa salt men det är onekligen spännande att se om Manchester United lyckas värva någon – och i så fall vem det blir.

Paul Pogba återhämtar sig

Jonjo Shellveys tackling mot Paul Pogba har satt sina spår. Världsmästaren har fortsatt att återhämta sig och vilades helt mot Reading.

När laget åkte till Dubai i lördags sakandes mittfältaren och man började undra.

Nu kommer en förklaring från klubben via ett pressmeddelande där de förklarar situationen.

“Paul Pogba har ännu inte återhämtat sig helt från knocken han fick under matchen mot Newcastle United och han fortsätter att rehabträna. Men han kommer snart att joina resten av truppen i Dubai och förbereda sig inför matchen mot Tottenham”, skriver klubben.

Här är hela truppen som har åkt iväg: 

Målvakter: David de Gea, Sergio Romero, Lee Grant

Försvarare: Diogo Dalot, Antonio Valencia, Ashley Young, Chris Smalling, Eric Bailly, Phil Jones, Victor Nilsson Lindelöf, Luke Shaw,

Mittfältare: Nemanja Matic, Ander Herrera, Fred, Marouane Fellaini, Angel Gomes, James Garner, Juan Mata, Andreas Pereira, Scott McTominay.

Anfallare: Jesse Lingard, Marcus Rashford, Romelu Lukaku, Mason Greenwood, Anthony Martial, Alexis Sanchez, Tahith Chong.

Marcus Rojo och Matteo Darmian saknades när laget reste men det finns chans att de kanske ansluter till laget senare.

Övrigt

  • Wayne Rooney greps tidigare i december av polisen i Washington efter att ha varit berusad och svurit på en flygplats. Enligt Ronney talesperson så ska den Forne Manchester United-kaptenen ha tagit sömnpiller med alkohol vilket ledde till att han blev yr. Påföljden av hans agerande blir nu att han tvingas betala hela 250 kronor i böter.
  • Idag, för tolv år sedan gjorde Henrik Larsson debut för Manchester United. Anfallaren, som var utlånad till United spelade 13 matcher och stod för tre mål.