Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Senaste i mittbacksjakten; Pogba backas av brodern

I dagens nyhetssvep får ni möjlighet att läsa om det senaste i Uniteds mittbacksjakt. Ni får även läsa vad Paul Pogbas bror har att säga om Pogba vs Mourinho, samt en mindre skaderapport från Dubai.

Vi avslutar sedermera med en nyhet av mycket dystert slag – en tidigare ungdomsspelare i klubben har lämnat oss.

Koulibaly öppen för United-flytt

Ja, åtminstone om vi ska tro ESPN’s senaste artikel i frågan. Napolis stjärnmittback Kalidou Koulibaly har varit ett hett villebråd på transfermarknaden, och han har nämnts otaliga gånger tillsammans med Manchester United.

Den senegalesiska landslagsmannen sägs ingå i en lista med potentiella mittbacksrekryteringar, där bland annat Milan Skriniar, Alessio Romagnoli och Harry Maguire också ingår. Enligt ESPN har United inte gett upp hoppet helt och hållet om att värva 27-åringen i januarifönstret, men klubben beskrivs samtidigt allt mer sikta in sig på att försöka få till en övergång till sommaren istället.

Embed from Getty Images

”United hade hoppats att Napolis exit ur Champions League skulle öka deras chanser att landa 27-åringen den här månaden. Men Serie A-klubben har så här långt vägrat att förhandla och United tror nu att en deal till sommaren är mer sannolik”, skriver tidningen på sin hemsida.

Att Koulibaly är ett av de absolut hetaste mittbacksnamnen i världen råder det ingen tvekan om. Personligen står han högst upp på önskelistan, men ska vi vara helt ärliga är det samtidigt inte särskilt sannolikt att någonting sker redan i januari. Något som är helt klart är dock att det kommer bli dyrt, väldigt dyrt. Det har tidigare rapporterats om summor runtomkring miljarden, i svenska kronor.

Pogba backas upp av brodern

Att Paul Pogba och José Mourinho inte hade den bästa av relationer är ingen direkt hemlighet. Nu har Pauls ena bror, Mathias, pratat med franska RMC om situationen som blev allt mer ohållbar i Manchester United.

”Problemet var Mourinho, hela vägen. I omklädningsrummet, utanför omklädningsrummet… Allt. Från vad vi ser av Mourinho vill han alltid vara maestron, i centrum av uppmärksamheten. (Paul) väger inte ens in den aspekten. Respekterar du honom, respekterar han dig. Litar du på honom, kommer han att ge dig stora matcher”, berättade Pauls 28-åriga bror.

Att Mathias Pogba, som för övrigt spelar fotboll i det franska andraliga-laget Tours FC, är något partisk i den här frågan är tämligen lätt att lista ut och förstå. Men vi vet samtidigt att Mourinho tappade stora delar av omklädningsrummet de sista månaderna.

Solskjaer optimistisk kring Pogba

Mer Paul Pogba. Fransmannen reste inte tillsammans med laget för träningslägret i Dubai, men har nu anslutit till övriga truppen efter några dagars extra rehab i Manchester.

”Paul har haft sin smäll och har haft några dagar av behandling därhemma. Förhoppningsvis kan vi få Paul på fötter under den här veckan”, sade Ole Gunnar Solskjaer om mittfältaren till Uniteds hemsida.

I övrigt bekräftade United-managern att Marcos Rojo rest tillbaka till England då hans skada varit något värre än man tidigare räknat med. Fred har inte heller varit med i Dubai då hans partner beräknas föda vilken dag som helst.

Reg Holland död

Vi avslutar dagens nyhetssvep med ledsamma nyheter. Den tidigare FA Youth Cup-vinnaren för United, Reg Holland, har tråkigt nog gått bort, 78 år gammal. Blandade uppgifter menar att Holland varit på bänken till seniorlaget vid tre tillfällen, men han fick dessvärre aldrig debutera för Uniteds A-lag.

Vila i frid, Reg.