Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaer stoppar lån; Pogba kan bli kapten igen; Truppen till ikväll

God morgon Unitedfans. Idag spelar Manchester United fotboll, vilket innebär att vi på Muss.se i eftermiddag kommer köra vår traditionella matchdagsblogg. Först skall vi dock städa undan lite nyheter som är väl värda sin läsning.

Solskjaer förhindrar lån

Manchester Uniteds akademichef, Nicky Butt, har bekräftat att Ole Gunnar Solskjaers intåg som (tillfällig) tränare för klubben har lett till en något förändrad strategi kring hur klubben tänker kring vissa spelares utveckling, skriver James Robson på The Standard. Särskilt några av de spelare som är förhållandevis nära att få chansen i A-laget, som Angel Gomes, Tahith Chong, James Garner men också Mason Greenwood.

Nicky Butt säger: ”Vad vi tidigare hade planerat var att få två eller tre av dem ut på lån, eftersom det inte såg troligt att de skulle få en chans att flytta upp [till A-laget].

”Så det naturliga är inte att sitta kvar och spela reservlagsfotboll för länge – gå ut på lån och upplev mäns fotboll. Dynamiken har nu förändrats eftersom två eller tre av de killar som vi skulle skicka ut på lån nu är involverade i träningsläger, träningar, på bänken och i truppen. Så nu är det en annan konversation med killarna, deras föräldrar och agenterna för att se vad som är bäst för de killarna. Det kan vara att stanna kvar och ta din chans om den ges. Det är enkelt för mig att säga ’gå ut [på lån] och spela mäns fotboll, men du måste se på Marcus Rashford. Han hade en chans att sitta på bänken och han blir en superstjärna efter att ha tagit den chansen. Det är verkligen lurigt, så mer diskussioner.”

Det låter onekligen som att Solskjaer har tankar på att ge sina unga talanger fler chanser, dock verkar ingen av dem vara med i truppen till ikväll. Mer om det nedan.

Pogba kan bli kapten igen

The Standard (med flera) skriver också att Paul Pogba kan tänkas vara aktuell som kapten för Manchester United igen.

Pogba hade kaptensbindeln vid nio tillfällen under José Mourinho, innan portugisen dömde ut hans kaptensegenskaper och tog bort honom från gruppen av kaptener.

Embed from Getty Images

Enligt Solskjaer är Pogba en född ledare. ”Jag känner killen från förut och han är en ledare. Han är en karaktär, han influerar folk och ni har sett videorna från Frankrike, och han bryr sig och vill verkligen vara framgångsrik.”

Solskjaer säger dock att fransmannen får vänta på sin tur, då han också bekräftar att Ashley Young i nuläget är hans förstaval, bortsett från klubbkapten Antonio Valencia.

”Han (Young) är kanske en av de sista från den gamla skolan. Han låter som Rio [Ferdinande] och Gary [Neville] och alla dem. Antonio [Valencia] är fortfarande klubbkapten, men Ash har armbandet när han spelar.”

Truppen till ikväll

Slutligen vill vi också meddela truppen som enligt Manchester Evening News igår eftermiddag reste ned till London för matchen.

Målvakter: Sergio Romero, Lee Grant, Joel Pereira
Försvarare: Diogo Dalot, Phil Jones, Eric Bailly, Victor Lindelöf, Luke Shaw, Ashley Young
Mittfältare: Fred, Nemanja Matic, Ander Herrera, Andreas Pereira, Paul Pogba, Jesse Lingard, Juan Mata
Anfallare: Alexis Sanchez, Anthony Martial, Romelu Lukaku, Marcus Rashford

Som ni ser ingen David de Gea och ingen Antonio Valencia, i övrigt är samtliga friska A-lagsspelare med. Vi kommer analysera truppen, och mycket mer, i vår matchdagsblogg som vi drar igång i eftermiddag.