Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen – Flygande start för Hamilton

Embed from Getty Images

Manchester United passade på att låna ut en hel rad med unga spelare under transferfönstrets sista dag. Totalt fem spelare fick nya klubbadresser för resten av säsongen. Matty Willock och Joel Pereira prövar lyckan i nya klubbar medan Tim Fosu-Mensah, som ryktades bryta sitt avtal med Fulham blev kvar i London. I övrigt rapporterar vi om en knäskada på Cameron Borthwick-Jackson och rehab på hemmaplan för Axel Tuanzebe. 

När transferfönstret slog igen den 31 januari fanns totalt 13 spelare på Manchester Uniteds lånelista. Joel Pereira tog sitt pick och pack och drog till Belgien medan Matty Willock försöker få speltid i League Two. Tom Sang, Callum Whelan och Zak Dearnley var de övriga tre som fick nya adresser.

Nytt för denna lånekoll är att spelarna är ordnade efter positioner, det vill säga att vi betar av målvakterna först och avslutar med anfallarna.

Dean Henderson, Sheffield United

Dean Henderson och Sheffield United har både blandat och gett sedan senaste lånekoll. Bortamötet med Swansea den 19 januari blev en rejäl missräkning och Sheffield föll med 1-0. Henderson kunde inte lastas för målet, utan höll siffrorna nere med en dubbelräddning i andra. Förra veckans toppmöte med Norwich slutade sedan 2-2 efter att Sheffield kvitterat med drygt tio minuter kvar. Henderson kunde inte mycket åt målen och hade, om vi ska tro rapporterna, inte mycket hjälp av försvaret för dagen.

I lördags höll Henderson så nollan för första gången på tre matcher (hans nionde nolla totalt) när Sheffield slog Bolton med 2-0 på hemmaplan. Den här gången fick Henderson beröm för spelet med fötterna och öppningarna. Sheffield är serietrea med häng på direktplatserna till Premier League.

Embed from Getty Images

Joel Pereira, KV Kortrijk

Satt på bänken när hans nya klubb slog Lokeren med 2-1 i lördags. Väntat, då han just anlänt till Belgien.

Kieran O’Hara, Macclesfield

Vaktade målet när Macclesfield förlängde segerraden till två matcher i och med segern hemma mot Oldham den 19 januari. Har följt upp det med att släppa tre bollar förbi sig mot Cheltenham (förlust 3-2) och mot topplaget Mansfield (3-1). Macclesfield ligger fortsatt pyrt till i botten av tabellen. Förhoppningsvis kan nya assisterande tränaren Andy Cole hjälpa Sol Campbell att få fason på laget inför slutspurten.

Cameron Borthwick-Jackson, Scunthorpe United

Spelade vänsterback mot topplaget Sunderland när lagen delade på poängen (1-1) den 19 januari. Startade sedan i bortasegern mot Fleetwood, bara för att bli utbytt redan efter 34 minuter. Orsaken var en knäskada, som enligt rapporter från klubben håller honom borta 6-8 veckor. Scunthorpe agerade och lånade in vänsterbacken Tom Pearce från Leeds innan transferfönstret stängde. Snöpligt för CBJ, som gjort riktigt bra ifrån sig i vinter.

Axel Tuanzebe, Aston Villa

Rehabiliterar sin fotskada på Carrington. Kommer att ansluta till Aston Villas trupp när han är frisk nog och får klartecken från Uniteds läkare.

Tim Fosu-Mensah, Fulham

Efter att ha varit utanför truppen i tre matcher fick Tim Fosu-Mensah äntligen speltid när Fulham gästade Crystal Palace i lördags. Det blev ett 28 minuter långt inhopp i en match som Fulham förlorade med 2-0. Blev kvar i London trots spekulationer om att lånet skulle brytas. Återstår att se om Claudio Ranieri ger honom chansen i vår.

Regan Poole, Newport County

Fick 90 minuter som högerback då Newport klarade oavgjort, 1-1, mot Middlesbrough i FA-cupen. Fick sedan plats som en av tre mittbackar när man tog emot Port Vale i ligaspelet (0-0) och som en av två mittbackar i en 4-4-2-uppställning när man föll med 3-0 mot Grimsby i lördags. Poole får speltid, det är ytterst positivt.

Demetri Mitchell, Hearts

Blev utbytt efter 72 minuter som vänsterback när skotska ligan startade upp efter vinteruppehållet. Hearts föll med 2-1 mot bottenlaget Dundee. Har sedan dess fått två inhopp mot St Johnstone (dryga tio minuter) och mot Kilmarnock (22 minuter). Mitchell, som trivs bäst som vänsterback, verkar lida av att Hearts spelat med wingbacks på sistone.

Matty Willock, Crawley Town

Såg från bänken sin nya klubb spela oavgjort, 1-1, mot Bury i lördags.

Callum Whelan, Port Vale

Fick inte göra debut för sin nya klubb i helgen då planen på Port Vales hemmaarena Vale Park var så pass frusen att mötet med Tranmere sköts upp.

Tom Sang, AFC Fylde

Ingen match för Fylde i helgen. Sang kan debutera borta mot Maidstone nästa helg.

Embed from Getty Images

Zak Dearnley, Oldham

Fick precis som Whelan se sin potentiella debut gå om intet. Problem med planen ställde in Oldhams möte med Morecambe.

Ethan Hamilton, Rochdale

Fick 90 minuter när Rochdale kryssade mot Fleetwood (1-1) och drog på sig sitt andra gula kort på två matcher. Fick sedan spela hela matchen mot Barnsley (förlust 2-1) och 90 minuter mot Walsall i lördags. Hamilton stod för det matchavgörande 2-1-målet i 60:e minuten och drog på sig en ny varning i 78:e. Hamilton får sägas ha fått en lysande start på sin lånesejour. Två mål på fyra matcher är riktigt bra.

James Wilson, Aberdeen

Inte med i truppen då Aberdeen startade om efter vinteruppehållet med att slå Hamilton med 3-0 den 23 januari. Hoppade in med tre minuter kvar mot Kilmarnock (0-0) förra veckan och redan efter 19 minuter mot Hibernian i helgen som gick. Wilson lämnade planen mållös, Aberdeen vann med 2-1.