Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Spaningar inför sommaren; United-talang i Sheffield; Damerna möter Arsenal

Embed from Getty Images

Det är ingen nyhet att förstärkningar i backlinjen är ett måste för United. Nu håller klubbledningen span, inte minst i Italien. Vi har dessutom en ung talang som skördar framgångar mellan stolparna i Sheffield och vi har några gamla godingar som önskar förlänga sin vistelse i klubben. Missa heller inte kvällens match! 

Tilltänkta förstärkningar i backlinjen

Efter att klubben misslyckades med att värva in förstärkning till backlinjen går an nu på offensiven inför sommaren. Redan under vinterfönstret spekulerades det vilt kring huruvida spelare som exempelvis Koulibaly skulle komma att ansluta inom kort. Föga förvånande kom ingen deal till stånd då men United har knappast släppt den 27-åriga Napolispelaren ur sikte. Sengealesen har kontrakt med Napoli fram till 2023 och kommer förmodligen att kunna bli en riktigt dyr affär för United.

En annan Italienspelare som är på Uniteds radar inför sommarfönstret är den 23-åriga mittbacken Milan Skriniar. Han har kontrakt med sin nuvarande klubb Inter fram till sommaren 2022. Skriniar har dessutom varit tydlig med att han trivs väldigt bra i Italien och att han har en mycket god relation med sin nuvarande klubb. Samtidigt ryktas det om att Skriniar suktar efter en sejour i Premier League.

En tredje spelare som potentiellt kan komma att bli en del av Uniteds trupp framöver är den 22-åriga Sampdoriaspelaren Joachim Andersen. Dansken anslöt till sin nuvarande klubb 2017 och har kontrakt till 2022. Ett kanske något oprövat kort för en klubb som United som behöver förstärkning omedelbart men kanske det kan vara något för framtiden.

Målvaktssuccé

2011 skrev den då 14-åriga målvaktstalangen Dean Henderson på kontrakt för Manchester United efter att ha tillhört klubben Carlisle. Han har sedan dess varit utlånad till en rad lägre rankade klubbar i England men också varit under övervakning av resten av Europa. Klubbar som Bayern Munchen och Juventus har haft stort intresse i Hendersons utveckling.

I sin nuvarande klubb Sheffield United, dit Henderson gick sommaren 2018 har han såhär långt presterat mycket bra och så även i det engelska U21-landslaget.

United är måna om att behålla talangen i klubben men han står självklart i tuff konkurrens om att över huvd taget få komma att spela i klubben. Henderson är för närvarande fyra när det kommer till målvaktsval i Manchester United. Före honom står som bekant David De Gea, Sergio Romero och Lee Grant.

Herrera-förhandlingar

Förhandlingarna med Ander Herrera fortsätter. Vi har tidigare rapporterat om spanjorens önskan att få förlänga sitt kontrakt med klubben men ännu är ingen affär i hamn. Men förutsättningarna ser ändå goda ut vad gäller en förlängning. Varför inte med tanke på mittfältarens insatser och önskemål?

Young vill stanna

En annan spelare som söker nytt kontrakt i klubben är Ashley Young. Young anslöt till klubben 2011 och hans nuvarande kontrakt löper ut till sommaren. Men nu rycker en förlängning allt närmre, trots hans 34 år.

Vid en intervju med Ashley Young i december sa Young själv att en förlängning är upp till klubben men att han står till förfogande och att han känner sig i lika god form som när han var 21.

Damerna

Ikväll är det återigen dags för damerna att spela i Continental Tyres Cup. Man är nu framme vid semifinal och man möter Arsenal. Matchen går att se på MUTV ikväll (torsdag) kl 20:30.

Det står nu också klart att damerna kommer att möta Charlton söndagen den 24 mars i FA-cupen. Matchen, som från början skulle ha spelats den 13 januari ställdes in efter att Carltonspelaren Charlotte Kerr råkat ut för en allvarlig skada.