Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: Leicester – Manchester United 0-7

United återvände till ligaspel efter besvikelsen mot Arsenal i cupspelet sneast, och man gjorde det med en gigantisk brakseger. Slutresultatet skrevs till 7-0 i Uniteds favör efter att processen gjorts kort med Leicester på Farley Stadium, och Ella Toone som var i fantastisk målform gjorde fyra av dem. Casey Stoney gjorde två byten från matchen mot Arsenal; Ella Toone och Kirsty Hanson ersatte Lauren James och Martha Harris.

Vi har vid det här laget vant oss vid tidiga ledningsmål, och United skulle inte göra oss besvikna. Den här gången var det Ella Toone som stod för de inledande fullträffarna och dödade matchen med sina två mål i femtonde respektive sjuttonde minuten. Det första målet kom efter att Toone snappatupp en dålig rensning från Leicesterförsvaret och det andra efter en sylvass genomskärare av Mollie Green.

Att man gick ut med endast två måls ledning i halvtidspausen var verkligen i underkant till hur matchen sett ut, inte minst då Katie Zelem bränt en straff som skulle inneburit 3-0, men också med tanke på ett ordentligt bollinnehav och likaledes hög press från United. Leicester stack upp stundtals med någon enstaka kontring här och där, men en resolut Millie Turner och en Siobhan Chamberlain som var på tårna avvärjde den typen av hot relativt enkelt.

Halvleken fortskred utan någon större dramatik utöver straffmissen och spridda anfall från United. Både Sigsworth och Hanson såg pigga ut och knackade på Leicesters dörr mer än en gång, men än så länge var Leicesters keeper Demi Lambourne med i matchen och räddade allt United försökte sig på.

I andra halvlek skruvades tempot upp ytterligare av United, vars anfall nu duggade ännu tätare. Green byttes ut i paus till förmån för Charlie Devlin, och andra halvlek var bara sju minuter gammal när just Devlin assisterade den alltid hårt arbetande Kirsty Hanson till ett välförtjänt mål. Två minuter senare var det dags igen, och denna gången var det Alex Greenwood som förvaltade en frispark på ett av de bättre sätten, nämligen genom att stänka upp den i vänstra krysset, och Lambourne var återigen chanslös.

Tolv minuter senare tilldelades United sin andra straff för dagen, och den här gången fick Toone chansen istället för Zelem. Toone gjorde inget misstag utan rullade in bollen lugnt och säkert bakom Leicestermålvakten och fick därmed fullborda sitt hat trick, och dessutom utöka sitt lags ledning till 5-0. Efter lite flipperspel och allmän oordning i Leicesters försvar skrevs Uniteds sjätte mål för dagen till ett självmål, medan en snygg soloraid av Toone i minut 88 avslutades med att stänka dit 7-0 och därmed spika slutresultatet.

Nästa match spelas på Hyde United’s Ewen Fields och det är London Bees som står för motståndet, den här gången i FA-cupens femte omgång.