Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchtrupp Chelsea

Embed from Getty Images

Manchester United har tagit tåget till London för måndagskvällens FA-cupmöte med Chelsea. Sett till Ole Gunnar Solskjaers presskonferens inför matchen fanns det inget som gjorde att ögonbrynen höjdes när namnen släpptes på söndag eftermiddag. 

Den femte omgången av FA-cupen kulminerar på måndag kväll på Stamford Bridge när Manchester United gästar Chelsea. På grund av att Maurizio Sarris mannar matchade mot Malmö så sent som i torsdags spelas matchen på denna oortodoxa tidpunkt. Manchester United tog på söndag eftermiddag tåget ner till London och då fick vi också en hint om vilka som är tillgängliga imorgon.

Precis som väntat saknas Antonio Valencia, Matteo Darmian och Marcos Rojo sedan tidigare. Det blev också, på presskonferensen, klart att Jesse Lingards och Anthony Martials skador från mötet med PSG håller duon borta ett tag framöver. En annan som saknades när spelarna klev på tåget var Phil Jones. Varför mittbacken inte fanns med är oklart, men sett till den skadehistorik Jones besitter skulle det inte vara särdeles osannolikt att han gått sönder på träning.

Mason Greenwood kunde och borde ha fått en plats åtminstone i truppen på måndag, men då även han går skadad representeras juniorerna av Tahith Chong.

Målvakter: de Gea, Romero, Grant
Försvarare: Dalot, Young, Smalling, Lindelöf, Bailly, Shaw
Mittfältare: Matic, McTominay, Pereira, Fred, Pogba, Herrera
Anfallare: Rashford, Sanchez, Chong, Lukaku, Mata

Om inte Jones skulle dyka upp senare ger det oss en matchtrupp på 20 spelare. Det betyder att två tar plats på läktaren. En av dem är Grant, och den andre är sannolikt Chong. Med tanke på skadeläget defensivt får det ses som osannolikt att alla fem ”offensiva” spelare byter om.