Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Chelsea – Manchester United 0 – 2

Embed from Getty Images

I ett tungt och tätt spelschema var det ikväll dags för United att möta Chelsea på Stamford Bridge. FA-cupen brukar av förklarliga skäl innebära en del rotationer bland spelare men för Uniteds del är det i denna turneringen det kan hända denna säsong och man valde att satsa tungt. Särskilt i skuggan av det faktum att chansen till omspel i åttondelen nu tagits bort.

Förhandssnacket deklarerade United som en underdog i matchen samtidigt som Chelsea har en tuff tid bakom sig med bland annat en minnesvärd förlust på 6–0 borta mot Manchester City. Chelseas resultat hemma har däremot imponerat och lagets spel har lyckats fälla flera tunga giganter längst vägen denna säsong.

Det var således svårt att på förhand veta vart denna matchen skulle ta vägen. Men när 90 minuter passerat var det inget snack. Manchester United och Paul Pogba var bäst.

Första halvlek

Jag lämnade den första halvleken med en ambivalent känsla. Chelsea hade tagit kommandot från start men saknat den extra dimensionen. United hade spelat väl men inte övertygande. Ändå var det United som gick till halvtidsvila i vad som kändes som en betryggande ledning med 2-0.

http://gty.im/1125714424

Chelsea tog alltså taktpinnen direkt och höll ett högt uppskruvat tempo som jag var rädd att Uniteds backlinje inte skulle behärska. Men backlinjen skötte sig och en paradräddning av Romero, efter frispark lagd av Luiz och sedan retur, gjorde att United var med i matchen utan egentliga större problem.

Embed from Getty Images

När United sedan överraskande blev första målgörare i matchen genom Herrera kändes det som att vi blev än mer trygga i vårt spel, men fortfarande var det Chelsea som jobbade på framåt. Det fanns ingen anledning att tro att ledningen skulle hålla utan jag var övertygad om att det när som helst skulle braka samman. Hipp som happ så ledde vi med 2 – 0 efter samarbete mellan Pogba och Rashford. Helt plötsligt kändes vi orubbliga och vi gick till halvtidsvila i en betryggande ledning.

Embed from Getty Images

Andra halvlek

Bortaklackens vrål ekade över arenan när domaren blåste igång den andra halvleken. Stamford Bridge, som varit en nästintill ointaglig borg för motståndare denna säsong var nu i kraftig gungning.

Embed from Getty Images

Det märktes att det rådde frustration hos Chelseaspelarna. Det blev allt fler tuffa närkamper och hemmalaget gestikulerade vilt när domsluten gick dem emot. Det märktes att Chelsea tappat fokus, deras spel gick i stå och Hazard blev allt mer ensam på topp. Han fortsatte envist att utmana men det gav aldrig någon utdelning. Istället var det United som tog över taktpinnen.

Embed from Getty Images

Medan United gjorde två byten, Lukaku gick ut och in kom istället Sanchez och strax därefter klev Mata av till förmån för Pereira, så visade Chelsea inga tendenser på att vilja vända matchbilden. Med tio minuter kvar på klockan var det istället United som tagit ett extra kliv framåt och Chelseaspelarnas energi hade helt falnat.

Pogba är avgörande

Andra halvlek blev mållös. Matchen slutade således 2 – 0 till United och detta blev den första seger för United på Stamford Bridge i FA-cupen under 2000-talet. Pogba var mannen som gjorde det mesta i matchen. Det var han som gjorde den verkliga skillnaden de båda lagen emellan.

Embed from Getty Images

För det var egentligen inga milsvida skillnader mellan Chelsea och United ikväll. Ändå övertygade ett desarmerat United samtidigt som en nu extremt hårt ansatt Sarri och hans Chelsea underpresterade. Jag lämnade matchen precis som jag lämnade den första halvleken, med en ambivalent känsla.

Segern ikväll innebär att United är vidare till kvartsfinal. Drömmen lever således om en titel denna säsong. Vilka som nu kommer att stå emellan oss och trofén får vi veta inom kort.